11/13/12 03:00
(http://socialevo.net/)

Apple платили £13.9 милиона за дизайн на часовникa в iOS 6

apple swiss clock

Английското онлайн издание the Inquirer разкрива, че иновативната компания Apple са превели сумата от £13.9 милиона, за да могат да използват дизайна на часовника, появяващ се в iOS 6. Става въпрос за този приятен швейцарски дизайн, който потребителите, притежаващи мобилни устройства Apple с операционна система iOS 6, виждат на своите екрани. Компанията е платила главозамайващата сума на швейцарските железници, за да получи лиценз да ползва визията.

Дизайнът на швейцарския часовник, който Apple прибавят към iOS 6, е създаден през далечната 1944 г., а човекът зад него е дизайнерът Ханс Хилфикер. Часовникът е символ на швейцарските железници повече от 60 години, а запомнящите се елементи като червената стрелка за секундите и изящните линии на минутите са основни черти на този дизайн. 

В онлайн пространството обаче се натъкнахме на информация, която опровергава тези слухове. Според Forbes дизайнът на този часовник е откраднат от Apple и не съществуват никакви договорки между двете страни. Това се случва само седмици след като Apple спечелиха дело срещу Samsung в подобен казус. В тази светлина се поставя въпросът дали дизайнът, който краси iPhone-и и iPad-и, не е откраднат.

Друга информация обаче, разбулваща духовете за цената, платена от Apple за този дизайн, се появява в немския вестник Tages Anzeiger. Според изданието последната цена, която е платена от американската компания за лиценза на часовника, е цели £21 милиона. За съжаление от Apple остават без коментар по този въпрос, но е интересно каква е причината подобна цена да се плаща за дизайн на часовник.

Колаж: SocialEvo

Подобни статии:

  1. Apple плати $60 милиона за името „iPad“ в Китай
  2. Възможно ли е Apple да продадат 250 милиона iPhone 5?
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване