11/13/12 03:00
(http://socialevo.net/)

“Jam with Chrome” – свирете без инструменти

“Jam with Chrome” – свирете без инструменти

Обичате музиката повече от останалите, тананикате си навсякъде, искало ви се е да композирате собствени мелодии, но не сте музикант? Е, вече не са ви нужни каквито и да е музикални инструменти, още по-малко пък учители. Запознайте се с последния експеримент на Google Chrome – Jam with Chrome. Приложението тип “Garageband”, вече известно на тези, които използват iOS или Mac OS, може да бъде изпробвано online на вашия компютър – на http://www.jamwithchrome.com/. Поканете приятели и свирете заедно на вашата клавиатура! Разнообразието от близо двайсет различни инструмента ви дава възможност да се превъплътите в ролята на който искате музикант.

http://www.youtube.com/watch?v=YkvKICWaRT4

От екипа на Google Creative Lab and Tool са се погрижили за начинаещите, давайки възможност за избор на лесно или професионално ниво. За по-голямо улеснение има и готови мелодии, върху които може да се надгражда мелодия. Трябва да призная, че наистина са го измислили добре! Зарибяваш се от самото начало и можеш да прекараш часове на „музикалната клавиатура“, и дори да забравиш какво си започнал да правиш преди това. Приложението използва най-различни елементи като WebAudio API за високо качество на звука, Websockets, Canvas, CSS3 и още много други, които можете да видите тук

Друг проект на Google Chrome, съвместно с Cirque du Soleil, позволява да се потопите във виртуалния свят на прочутия цирк, използвайки уеб камерата и микрофона на компютъра си. Ако и вие искате да станете част от приказната атмосфера, посетете Creativity-Online.com.

Подобни статии:

  1. Google Chrome с ново поколение QR приложение
  2. Google Chrome за Android от Google Play
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване