02/28/11 18:01
(http://www.klassa.bg/)

Тръгна делото "Илинден", основният обвиняем отново не се яви

С разпит на капитана на кораба „Илинден“ вчера в Охрид тръгна делото за потъването на плавателния съд, при което загинаха 15 български туристи. Предишното заседание бе на 18 януари, но тогава процесът се отложи заради неявяването на единия от обвиняемите - Бранко Баич. Той отново не се яви на процеса. Хърватският гражданин е представител на застрахователя "Лойд" и е издал сертификата за техническата изправност на кораба.
Другият обвиняем е капитанът на кораба "Илинден" Сотир Филески, чиито адвокати твърдят, че е невинен. Пред съдията Милка Танеска той е изразил съчувствие за смъртта на загиналите. „Щеше да е по-добре, ако бях загинал аз”, изтъкнал Филески. Той е отхвърлил твърденията на прокуратурата, според които не се придържал към правилата за безопасност на плаването. Филески е подчертал, че никой от охридското Капитанство не е правел контроли, а Баич е провел технически преглед за около 15 минути, без инструменти.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване