11/14/12 03:00
(http://socialevo.net/)

Алкохолът е лош шофьор!

Алкохолът е лош шофьор!

По-добре късно, отколкото никога да не се запознаете със социалноотговорната кампания на „Каменица” АД, озаглавена  „Алкохолът е лош шофьор”, с която пивоварната се бори срещу плашещата и мрачна статистика на тежките пътнотранспортни катастрофи след употреба на алкохол. Можете да се присъедините и към общностната страница на кампанията във Facebook.

Инициативата е дългосрочна, като нейният старт е отбелязан още през 2008 година, а през септември месец тази година се проведе нейното пето издание. Акцентът на кампанията е поставен върху повишаването на информираността в обществото какви могат да бъдат рисковете  от  шофиране след употреба на алкохол.

Акцентът на кампанията е поставен върху повишаването на информираността в обществото какви могат да бъдат рисковете  от  шофиране след употреба на алкохол.

По думите на генералния мениджър на „Каменица“Ад Анатолий Попов целта на социалната кампания е да покажат какви могат да бъдат последиците от безотговорното поведение на шофьорите, решили да управляват своите автомобили в нетрезво състояние. Обръщайки внимание на един от най-чувствителните проблеми, свързан с пътната безопасност, от „Каменица” АД отправят апел към водачите да повишат своята култура на шофиране, отнасяйки се отговорно към консумацията на алкохол.

„Каменица” АД е единственият производител на българския бирен пазар, позволил си да създаде българска безалкохолна бира -  Каменица 0%, -  която до този момент остава без аналог, който да се произвежда в страната ни.

От пивоварната залагат на един иновативен и оригинален начин, с който да представят рисковете от шофирането в нетрезво състояние, като дадат шанс на водачите на превозни средства да тестват върху себе си т. нар. „алкохолни очила”. Нестандартните очила са няколко вида, но всеки един от тях успява да възпроизведе различните промили алкохол, които човек може да има в кръвта – от 0.4 до 0.6 промила, от 0.6 до 0.8 промила, от 0.8 до 1.5 промила и от 1.0 до 1.7 промила. Алкохолните очила успяват по един изключително реалистичен начин да представят какво би могло да бъде поведението на един човек, прекалил с алкохола. Очилата предизвикват у участниците забавени реакции, размазват обектите около тях, нямаляват реалната преценка за разстоянията. Водачите, носещи алкохолните очила, са били изправени пред предизвикателствата да вървят по права линия, да се здрависват с приятели, дори да правят везна. Разбира се, опитите им да се справят със задачите са завършили с провал. След проведения тест всички участници в кампанията са били на мнение, че не биха си позволили да шофират в подобно състояние.

„Каменица” АД е единственият производител на българския бирен пазар, позволил си да създаде българска безалкохолна бира –  Каменица 0%, –  която до този момент остава без аналог, който да се произвежда в страната ни. Чрез социалната кампания „Алкохолът е лош шофьор” „Каменица” АД се нарежда сред първите компании, които се опитват да изградят връзка между своите продукти и присъщата за тях корпоративна и социална отговорност.

Подобни статии:

  1. Google повози сляп човек в колата си без шофьор
  2. Някак си неделно с Coca-Cola
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване