09/30/11 14:50
(http://radiomilena.com/)

Стартира кампания „Алкохолът е лош шофьор”

 За пръв път този уикенд в Бургас ще се проведе социално-отговорната кампания „Алкохолът е лош шофьор”. Инициативата, организирана от „Каменица” АД, акцентира върху повишаване на информираността на обществото за рисковете от шофиране след употреба на алкохол, насърчава отговорната консумация на алкохол и разумното поведение на пътя. В подкрепа на тези цели „Алкохолът е лош шофьор” използва въздействащи и ефективни начини за комуникация с аудиторията, чрез които работи и за промяна в нагласите и самосъзнанието на водачите, и за повишаване на културата им на шофиране.
В рамките на кампанията в Бургас жителите на града ще имат възможност да тестват  специални „алкохолни” очила. Те симулират наличието на 1.1 промила алкохол в кръвта и показват как се променят реакциите и възприятията на водачите в това състояние, а именно – размазано виждане, забавени реакции, невъзможност за реална преценка на ситуацията. Така всеки има възможност в безопасни за себе си условия да разбере как алкохолът би повлиял върху собственото му поведение на пътя.
В Бургас  тестовете с „алкохолните” очила ще се проведат в петък (30 септември) и събота (1 октомври) вечерта, между 19.00 и 23.00 ч. Основни локации са централните части на града – карето между бул. „Сан Стефано”, бул. „Христо Ботев” и бул.”Демокрация”, както и на улиците „Александровска”, „Алеко Богориди”, „Хан Аспарух”, пл. Тройката. Да тестват „алкохолните” очила ще имат възможност всички желаещи, навършили 18 години. В допълнение, промо екипите на кампанията ще призовават участниците, излезли с автомобил, да изберат представител от компанията си, който да не консумира алкохол до края на вечерта, така че да може да прибере безопасно приятелите си по домовете им.  В момента на страницата  във Facebook – „Каменица 0% – Алкохолът е лош шофьор”, се провежда и специална игра. Тематиката й акцентира върху безопасното поведение на пътя. Играта продължава до 15-ти октомври. Дотогава всеки, отговорил правилно на въпрос по темата, ще има шанс да спечели награда.
Четвъртото издание на „Алкохолът е лош шофьор” се провежда под патронажа на Посланика на Кралство Белгия в България Н.Пр. Марк Михилсен и с изключителната подкрепа на Главна дирекция „Охранителна полиция” – МВР. Кампанията се реализира и със съдействието на КАТ, СБА, Държавно-обществената консултативна комисия по проблемите на безопасността на движение по пътищата (ДОКППБДВП). Корпоративни партньори на „Алкохолът е лош шофьор” са Майкрософт България и „Порше” БГ с марката Volkswagen.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване