11/19/12 07:41
(http://asenov2007.wordpress.com/)

ИЗВИНЕТЕ МЕ ЗА ПРОСТОТИЯТА, НО НЕ РАЗБИРАМ…..

Пламен Асенов

19.11.12

Извинете ме за простотията, но, колкото и да се опитвам, не разбирам някои неща, които се случват напоследък, граждани.

Да вземем за пример поредната порция напрежение в Близкия Изток. Не разбирам как става така, че терористите от „Хамас” първи нанасят ракетни удари срещу Израел, терористите от „Хамас” убиват невинни израелски граждани в Йерусалим, терористите от „Хамас” нагло отказват да спрат агресията си, докато напълно не унищожат международно признатата държава Израел – но, въпреки че официално и неофициално никой не отрича това, в различни европейски столици се организират протестни митинги срещу…..Израел.

Знам възраженията, че аз може да съм прост, но цялата история на конфликта там не е толкова проста, защото има дълга и сложна предистория. Даже горе-долу, колкото и да съм прост, знам и самата дълга и сложна предистория – още от библейските времена насам. Но в исторически план можем да приемем, че досега резултатът от този мач е 0:0, защото в такива конфликти никой никога истински не печели и винаги е време за мир. Само че очевидно „Хамас” не мислят така и всеки път, щом се закрепи някаква възможност за най-малкото мирче, те изстрелват ракети и всичко за пореден път започва отначало.

А защо в такъв случай никой нито веднъж не организира митинг против агресивното поведение на терористите от „Хамас”? Или поне митинг, чиито лозунги да кажат на самото палестинско правителство – озаптете си заптиетата, след като твърдите, че искате траен мир за своите граждани.

Не разбирам, бе, граждани, убийте ме, не разбирам.

Не разбирам също какво значи сакралната формула, използвана от БСП по повод последните развития с газопровода „Южен поток”.

„Ние подкрепяме „Южен поток”, но само принципно” – заявиха комунистите. И аз като зяпнах от неразбиране, та досега. Но вече разбрах, затова ще си затворя устата и ще преведа: „Ние, от една страна, подкрепяме споразумението, доколкото е подписано съвършено принципно именно с руснаците, доколкото напълно задоволява техните интереси България да им бъде безкрайно енергийна зависима, а значи и доколкото принципно задоволява нашите партийни и лични интереси. От друга страна, ние принципно не подкрепяме споразумението, защото то най-безпринципно е подписано именно от ГЕРБ, те ни го измъкнаха под носа и сега безпринципно ще берат нашите плодове от него”.

Това казват, граждани, няма какво да се лъжем.

Но в цялата история продължавам да не разбирам как и защо ние продължаваме да им се връзваме, макар всеки в тази страна да е наясно, че когато комунист ти говори за принципност е също толкова иронично, колкото когато ловец ти говори за опазване на дивечовото богатство.

Имам и друг пример за лично неразбиране. Той е свързан пак с комунистите, които онзи ден събраха митинг срещу икономическата политика на ГЕРБ. Тя била толкова съсипваща за страната, че утре, като били дойдели те на власт, щяло било да трябвало целият народ, начело с тях, да прояви чудеса от героизъм, за да ни измъкнат те от  дупката.

Извинете ме, нарочно използвам такива сложни минали времена, граждани, за да опростя ситуацията. Иначе ще трябва да се върна към съсипията, която ни остана след тяхното комунистическо управление не само до 89-та година, но и след това – при Луканов, при Виденов, при самия Станишев. А той, другарят Станишев, сега иска пак лично да ни спасява…..

Ега ти простотията! В моята глава, де – толкова пък нищо да не разбира…..


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване