11/20/12 05:37
(http://socialevo.net/)

ICEdot сензор може да спаси живота ви

ICEdot сензор може да спаси живота ви

Много от нас обичат екстремните спортове. Както и екстремните преживявания. Да вземем например моторите, сноуборда или състезателното колоездене. Това са все спортове и хобита, по които хората са болезнено пристрастени, а те понякога водят до неприятни инциденти. Не винаги разбира се, но все пак е хубаво човек да се застрахова. Повярвайте ми приятелят ми е моторист и колкото и да се опитвам да се правя, че съм ОК с тези неща, понякога се паникьосвам. Ами ако е сам, ами ако няма кой да му помогне, ами ако е някъде където рядко минават хора. 

И ето как понякога лошите неща водят до добри идеи. От съвместен проект на Biju Thomas и Dr. Tim Bauer се ражда специално устройство наречено ICEdot – сензор за удар. И като казвам катастрофа имам предвид сериозна катастрофа.  Как действа това устройство и с какво би било полезно. Благодарение на специална технология засичаща удари и разработената система ICEdot, създателите на това устройство гарантират, че с негова помощ могат да бъдат открити места на пътни инциденти и така да бъдат предотвратени сериозни последствия. С помощта на това устройство и системата, вашият телефон изпраща сигнал за помощ. Пак чрез нея може да се открие медицинска информация за пострадалото лице и така да му бъде оказана помощ на време. Сензора може да бъде монтиран върху всяка една каска и е свързан с вашия телефон. Когато той отчете по-силен удар, изпраща сигнал до телефона, които стартира автоматично предстартово отброяване. Когато то бъде завършено, а вие не сте избегнали удара, телефона автоматично изпраща сигнал до вашите спешни контакти и предоставя местоположението ви чрез GPS. Знаем, че своевременната реакция може да спаси живот. GPS системата е изключително полезна и важна в такива ситуации.

ICEdot сензор може да спаси живота ви

ICEdot сензор може да спаси живота ви

Още една полза от ICEdot сензора – можете да съхранявате и споделяте информация от вашата катастрофа и така да предотвратите злоупотреби с инцидента. Нерядко има случаи, когато при ПТП, виновната страна се опитва да извърти нещата в неблагоприятна посока за другия участник. Е, това вече няма как да се случи. 

Препоръчвам ви да хвърлите едно око на сайта на ICEdot. Има още полезни идеи за това как да подсигурим осигуряването ни на правилна медицинска помощ, ако не сме в състояние сами да дадем тази информация.

Страстта на хората за адреналин никога няма да бъде задоволена, а те няма как да бъдат спрени. Мили екстремисти (казвам го с най-топли чувства), ICEdot сензора може да бъде от полза, а и би донесъл спокойствие на близките ви хора.

Снимки: icedot.org

Подобни статии:

  1. Как QR кодът може да ви спаси живота
  2. Очакваме нов инструмент от Facebook, който може да спаси живота на много хора
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване