11/20/12 05:32
(http://socialevo.net/)

Съдят 10,000 потребителя в Twitter

Съдят 10,000 потребителя в Twitter

Една от най-нашумелите теми засягащи микроблогът Twitter в последно време е инцидентът с Лорд МакАлпин, който бе публично замесен в сексуален скандал. На практика това се оказа грешка, но за съжаление на бившият Британски политик, мълвата стигна твърде далеч. Хиляди потребители на социалната мрежа, Twitter, защочнаха да туитят и ретуитват новината, че високоуважаваната политическа личност е замесена в сексуална злоупотреба.

Въпреки неприятната ситуация, от която трябваше да излезе Лорд МакАлпин той успя да осъди Британската медия BBC за сума възлизаща на £185,000. Освен това, адвокатите на МакАлпин са били уведомени от самия него и в момента подготвят нов удар, но този път над потребителите в Twitter, които са разпространили мълвата. По-страшното е, че тук става въпрос не само за тези туитвали за новината, но и ретуитвали. Според запознати до адвокатите става въпрос за над 100,000 съобщения.

До този момент не е ясно дали Лорд МакАлпин и неговите адвокати ще търсят финансова облага от тези потребители или само извинение. Също така не става ясно как по-точно ще бъдат принудени те да заплатят дадена санкция тъй като социалната мрежа е свободно пространство за мнения. В момента няколко компании опериращи в сферата на социалните мрежи работят, за да помогнат на Лорд МакАлпин да потърси възмездие и измие своето име.

Снимка: Twitter

Подобни статии:

  1. За Twitter от България до Китай
  2. Twitter банна немски профил на организация за “hate speech”
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване