11/23/12 04:00
(http://socialevo.net/)

Google с нов звезден проект

От Googlе не спират да ни изненадват с различни, интересни и вдъхновяващи проекти. Новата разработка на интернет гиганта буквално ни изстрелва в Космоса. Проектът, озаглавен „100 000 Stars”, представлява наистина невероятна 3D визуализация, която показва местоположението на над сто хиляди звезди, влизащи в състава на нашата Слънчева система. Посетителите на сайта имат възможността да се докоснат до най-близката звездна система, намираща се на около 4,3 светлинни години от нас, наречена Алфа Кентавър. Приложението с виртуалната карта е достъпно само през Chrome, като целта на Google е да покаже възможностите, които притежава HTML5 браузърът.

Приложението с виртуалната карта е достъпно само през Chrome, като целта на Google е да покаже възможностите, които притежава HTML5 браузърът.

За да осъществите галактическото пътуване, не ви е необходим космически кораб и специално оборудване. Eдинственото, което трябва да направите, е да движите мишката на компютъра си и да се насладите на триизмерната обиколка из Млечния път. Кликайки върху всяка една звезда, включена в картата, посетителите на сайта имат възможност да я наблюдават от по-близък и по-далечен план, както и да узнаят точното й местонахождение. За по-любознателните Google предоставят информация за всяка една звезда, така във всеки момент виртуалният пътешественик ще получава точна представа за това, което търси. Сайтът представлява достоверен източник, тъй като всички данни за съставянето на картата са предоставени от НАСА и Европейската космическа агенция (ЕКА).

Сайтът представлява достоверен източник, тъй като всички данни за съставянето на картата са предоставени от НАСА и Европейската космическа агенция (ЕКА).

Приложението е оптимизирано да работи само с Google Chrome и използва технологиите WebGL, CSS3D и Web Audio. Ако сте любопитни или просто търсите занимавка, с която да убиете малко време, можете да гледате промо видеото по-долу, а за истинските фенове на космическото пространство препоръчваме директно да посетят сайта.

Снимки: Google

http://www.youtube.com/watch?v=8GpOpYBJb2M

Подобни статии:

  1. Google с интересни новости в приложенията си за iOS – Chrome и Google+
  2. Google Chrome с ново поколение QR приложение
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване