11/25/12 16:03
(http://ivo.bg/)

Борисов иска да си говори сам за Станишев

Не знам дали каквото и да било, казано от Борисов трябва да бъде коментирано сериозно след като обяви напоследък, че социалистите управляват България от 100 години.

Знам обаче поне едно изключение от всичките му декларации, което се доказа във времето като изключително сериозно: това беше забраната му в неговата партия да говори за Георги Първанов друг, освен него. В резултат на което Борисов мълчи, а солидарно с него за наследството на Първанов мълчат протежетата му по всички етажи на властта.
Освен в парламента,мълчат в следствието, в прокуратурата, в МВР и в медиите. Съответно Първанов си кара уютно младините ( обявявайки, че млад и тепърва ще си развива проекта АБВ) , като си почива комфортно от десет годишните сафарита и гуляи- някои от които в компанията на Борисов, полегнал в сянката на мълчанието, наложено от приятеля му Борисов.

Борисов оповести тази забрана за говореното за ( а всъщност срещу) Първанов преди 6 години на самото учредително събрание на ГЕРБ. Заповедта му се спазва стриктно.

Днес дочух за нова забрана, оповестена от нашия премиер по адрес на друг виден социалист.

Ето какво е казал пред журналисти министър-председателят, режейки поредната лентичка в неделния ден.
Предишния ден Станишев беше казал, че сме изяли фискалния резерв и пет милиарда сме „опоскали” или подобни думи (нали той сега има пиари в къщи, и му слагат думите в устата, за да ги каже). Само че като му сложиш двата листа с извлеченията и се вижда, че лъже. Само че това мен ме кара да ставам по-рязък. Затова съм забранил да ми се говори, нито от пресцентъра, нито от моите колеги”.

Спестявам ви целият цитат, от който е видно, че уж не иска да чуе за Станишев, но всъщност го коментира надълго и нашироко. Няма как да спестя обаче една прогноза: мълчанието, наложено от Борисов, който беше обещал на висок глас да не мълчи за безобразията на тройната комисия, вече помогна на Сакскобурготски да се оттегли мълчаливо с дивидентите от премиерското и коалиционното си царстване. Млъкването на Борисов превърна словоохотливия преди Доган в абсолютен политически мълчаливец , вместо в подсъдим, както ни намекваха предизборно от ГЕРБ.

Ред е на Станишев да се възползва от протекцията. Борисов вече не ще и да чуе за него. Това вероятно означава същото както за останалите лидери на тройната коалиция: пълно измъкване от отговорността за миналото. С което Борисов разчиства пътя към бъдещ реванш на социалистите.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване