11/27/12 13:41
(http://ivo.bg/)

Гербно модифицирани пеперуди пърхат край премиера-слънце

Твърдото ми намерение да не пиша без съществен повод за изгербването на СДС омекна под впечатлението на нещо впечатляващо днес. Неустоим повод за коментар днес е зрелищният телевизионен резил на овластения начело на организацията Емил Кабаиванов.

Твърдя, че от десетилетия насам няма друг политик от каквато и да било боя, който да бъде така драстично унизен в рамките на броени минути пред национална аудитория и да понесе това с издайническото спокойствие на човек, който си заслужава унижението.

Водещият на Би Ти Ви Виктор Николаев буквално го нарече лъжец заради продължаващите му опити да твърди, че Борисов не е бил информиран за кандидатурата на Петър Стоянов. Водещата Анна Цолова му припомни, че дори водещото заглавие на „24 часа” от деня на номинирането на Петър Стоянов го изобличава, а Николаев натърти, че в Би Ти Ви това също е било известно предварително от източници от ръководството на ГЕРБ- т.е. цяло село знае за забежките на Пена, само не и  (не)законнния й мъж .

Но и това не сломи решимостта на Кабаиванов да поддържа тезата си за „неинформираността” на Борисов по въпроса. Толкова е хлътнал, че и най-малкото отстъпление по този въпрос ще го изобличи окончателно.

В същото предаване Кабаиванов бе наречен в пряк текст глупак, какъвто никога не е имало начело на СДС. Каза го по телефона изключеният вчера депутат Ваньо Шарков. За илюстрация той посочи, че при цялата обсебеност на Караиванов да представя скандала в партията като битка срещу ДСБ и Иван Костов, призивите към Шарков да напусне сега Парламента означават на практика в НС да влезе …нов депутат от ДСБ, следващият в листата.

Намиращият се в студиото кандидат за изключване ( както се разбра), синият депутат Михаил Михайлов, определи седящия до него Кабаиванов като предател чрез каламбура „предаде Бойко дух”…

На определения едновременно като лъжец, глупак и предател карловски кмет, който управлява градчето с гласовете на ГЕРБ, но отрича да е зависим от управляващите, не му мигна окото и продължи да дава доказателства за основателността на обидните квалификации по негов адрес. Той не само излъга, че депутатите не представяли никого след изключването от партията ( макар по конституция те да са ДЛЪЖНИ да представят България до края на мандата си!), но интерпретира раздора като радостно събитие, защото в СДС имало прилив на симпатизанти.

В същото време цели ( а на места и „половинки”) организации на СДС вече напускат партията в знак на протест срещу сегашното ръководство.

В СДС – Свищов, която е най-голямата структура на партията в страната, има вълна от напускащи, съобщи общинският председател Емил Димитров, цитиран от БНТ. Той заяви, че нито един седесар от града няма да подкрепи, дори и с мълчанието си, поведението на това ръководство.

Във Велико Търново членовете на общинските структури на СДС в областта са около 500. Те единодушно изразяват несъгласие и разочарование от действията и решенията на националното ръководство, заяви местният лидер Мирослав Трифонов.

Решението колко души от Велико Търново ще напуснат партията ще стане ясно в понеделник, допълни още областният лидер. (Медиапул)

На всички е ясно, че напускането на духа, за което говореше Костов преди 10 години, както и заявлението на Надежда Нейнски, че СДС я напусна вчера, говорят за катастрофа на „марката” СДС, както търгашески я нарича Бойко Борисов. Само на юнгата, комуто е поверен капитанския мостик на потъващия кораб, това му се струва повод за веселба- усмихва се доволно човекът пред камерите, докато оркестърът на палубата свири погребален марш.

Все бяхме виждали разминаване на действителността с нейното вербализиране, но чак такава трагикомедия не беше разигравана досега.

А най-големият цирк предстои, когато Борисов, типично в неговия стил да захвърля употребените, проумее, че е заложил да шепа (само)убийци на и в СДС, поради което няма да има на кого да надпише проценти на парламентарните избори, какъвто е явно замисълът с изгребването на гербицата СДС. Тогава Кабаиванов и компания ще последват Румяна Желева, съдия Венета Марковска и други употребени от ГЕРБ жени, на които беше позволено да пипнат, а после и да изпитат мускула на Бойко.

След подигравките за синята теменужка на Костов, която той в пристъп на откритост пред медиите спомена веднъж като детайл от своя бит, този път идва време за посмешището със сините гербери. Но едва ли единствено забавата ще доминира: все повече гербно модифицирани субекти ще се научават да разпознават заплахата за своите пеперудени крила.

Желаещите да пърхат в орбитата на премиера-слънце ще намаляват.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване