11/27/12 04:00
(http://socialevo.net/)

Относителният дял на социалните продажби спада, казват IBM Smarter Commerce

Относителният дял на социалните продажби спада, казват IBM Smarter Commerce

Светът става все по-мобилен. Все повече са смартфоните и таблетите, които държим в ръце и с които си вършим работата. Все по-интензивна е свързаността ни с глобалната мрежа. Все повече хора използват Facebook през мобилно устройство. Нараства и делът на онлайн покупките през мобилни устройства.

Данните, които споделят IBM Smarter Commerce в доклада си за продажбите от Деня на благотворителността и Черния петък в САЩ, представят почти само показатели с положителен ръст. Делът на мобилните продажби вече е 16.26% (9.84% през 2011). Трафикът от мобилни устройства пък е 24.4% спрямо 14.33% през 2011 г. Отново се повдига темата за потребителите, които комбинират онлайн и офлайн пазаруването в търсенето на по-добри оферти. По този повод вчера ви разказах за подхода на Walmart.

Делът на мобилните продажби вече е 16.26% (9.84% през 2011).

Както отбелязва Tom Gara в блог пост в WSJ, впечатление прави негативният ръст на т.нар. “социални продажби” по време на треската миналите четвъртък и петък. Оказва се, че тази година относителният брой на пазаруващите, купили си нещо заради някаква форма на стимул в социалните мрежи, е спаднал с 35% спрямо същия период през 2011 г. През 2012 делът на социалните продажби е 0.39% от общите продажби. Спада и относителният дял на трафикът, дошъл от социалните мрежи – 0.81% през 2012 г. спрямо 0.92% през 2011 г.

Авторът има известно право, съпоставяйки ръста при повечето показатели със спада в относителния дял на продажбите, повлияни от социалните мрежи. Скоро можем да очакваме по-задълбочени анализи на тези данни, но едно е сигурно – социалните мрежи не са универсално решение. Те са каналът, чрез който можеш да достигнеш близко до настоящите и потенциалните си клиенти. В диалога и обмяната на идеи и мнения се стига до емоционалната връзка, а тя е особено важна днес, когато сме потопени в океан от атрактивни предложения. 

Прочетете целия доклад и вижте една пълната инфографика на Smarter Commerce.

Снимки: IBM Smarter Commerce

Подобни статии:

  1. Кои са най-важните параметри за E-Commerce платформите?
  2. LinkedIn води до най-големи продажби
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване