12/04/12 04:00
(http://socialevo.net/)

Rain shield – революция при чадърите

Rain shield – революция при чадърите

Вчера в София падна първият сняг. В комбинация с лекия вятър се превърна в истинско предизвикателство за очите и търпението ни. Хората се разхождаха с чадъри, те обаче имат някои недостатъци и един от тях е, че рядко успяват да преборят силния вятър и бързо се чупят.

Сега ще ви представя едно революционно решение срещу дъждовните и снежните стихии. Rain shield е проектиран в различна от тази на традиционните чадъри форма. Горната му част е оформена като купол, разположен върху стоманена тел за по-стабилна основа. Допълнителната му странична част, направена от непромокаема материя, служи като щит в случаите на силен вятър. Така шансът да се намокрите при по-сурови метеорологични условия е доста по-малък. Трябва, разбира се, да се спазват правилата за безопасност и да се внимава в случай на гръмотевична буря. Макар да е скрита под плат, металната тел може да бъде опасен проводник.

Чадърът е сгъваем и преди и след употреба заема формата на чиния с диаметър 18 см. Не е особено обемен и може да бъде събран лесно в почти всяка чанта. За момента нововъведението е на ниво проект, но вероятно съвсем скоро ще си има и производител.

Вижте как всъщност изглежда Rain-shield.

http://www.youtube.com/watch?v=2X0E3QQqQWI

Снимка: Yanko Design

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване