12/06/12 10:01
(http://www.azcheta.com/)

Добре дошли на щанда на "Изток-Запад" (№101)

Издателство „Изток-Запад” iима сериозно основание да се гордее с най-разнообразния като тематики щанд, а качеството на книгите им е познато и ценено от хиляди български читатели.

Сред новите заглавия вниманието неминуемо бива привличано от новия превод на „Великите трагедии” на Уилям Шекспир от проф. Александър Шурбанов, по чийто превод на „Хамлет” режисьорът Явор Гърдев постави своята акламирана постановка в Народния театър. Красиво оформения том допълни миналогодишното издание на „Одисей” на Джеймс Джойс. Преди седмица издателството пусна и още една огромна и знакова книга – „Монтажът” на кино-легендата Сергей Айзенщайн.

От днес на щанда ще може да се намер и новото издание на класическия труд „Трактат по история на религиите” на Мирча Елиаде в достойно оформление.

Научната секция на издателството няма аналог в България – очакват ви книгите на най-добрите световни учени, сред които Ричард Докинс, Джаред Даймънд, Даниъл Канеман, Стивън Пинкър, Сам Харис, Стивън Хокинг, Брайън Грийн, Нийл де Грас Тайсън, Бен Голдейкър, Майкъл Шърмър и много други.

Серията на „Изток-Запад” за художествена литература „Магика” за кратко успя да се наложи като мярка за качествена класическа и съвременна жанрова литература, като с нея излязоха ред знакови заглавия като „Заклинателят” на Уилям Питър Блати, „Свърталище на духове” на Шърли Джаксън, „Z-та световна война” на Макс Брукс, „Картата на времето” на Феликс Палма, романите на Гийом Мюсо, а най-новото допълнение е дългоочаваната „Вампирът Лестат” на Ан Райс. От издателството намекнаха, че има намерение да започнат скоро работа и по следващата книга на Райс – „Кралицата на прокълнатите”.

През есента с марката на „Изток-Запад” излезе и третата част от Барселонската сага на най-популярния испански автор Карлос Руис Сафон – „Затворникът на Рая”, която продължи триумфалния успех на стигналите до милиони читатели „Сянката на вятъра” и „Играта на ангела”.

На техния щанд може да откриете и третата книга на Ронда Бърн – „Вълшебството”, - продължение на покорилите света мегабестселъри „Тайната” и „Силата”.

Не по-малко важни са и българските автори - освен класически автори като Николай Генчев, Димитър Маринов, Яна Язова и др., новата серия „Забравените българи” жъне огромен успех с книги като „Спомени за бунтовното време 1876 година” на Филип Щърбанов, Найден Дринов и др., „Това, което видях от Балканската война. Конференцията в Букурещ и Букурещкият мир от 1913 г.” на Симеон Радев, „Последните български владици в Македония” със съставител Лизбет Любенова, „От Лайпцигския процес в сибирските лагери” на Благой Попов, „Сага за Балканската война” на Иван Дочев, „На кол вода пиехме” на Благой Шклифов и други.

Няма как да бъдат изброени всички заглавия, които са натрупани на този щанд – като се започне от книги за здравето, за възпитанието на децата, много силна секция за психология, бизнес литература, книги на източна тематика – духовност, йога, бойни изкуства, митове, легенди и поезия, речници и много други, мащабни философски и теологични произведения и още много, много други. За всеки по нещо със сигурност!

На щанда на „Изток-Запад” може да откриете и неуморния Христо Блажев, създател на водещия блог за книги в България – Книголандия и автор на популярния Книговодител на книжния панаир, който с удоволствие ще ви насочи към заглавията, които ще ви доставят истинско удоволствие.

Заповядайте на щанд 101, вляво от входа до стълбището!

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване