12/09/12 09:07
(http://www.azcheta.com/)

Хосе Карерас представя книга за Гена Димитрова

Малко са българите, които са разпознаваеми по целия свят. Още по-малко са тези, за които се изказват с възхищение знаменитости от световна класа. Такова име безспорно е оперната ни прима Гена Димитрова и днес отново ще се убедим в това, когато видим как самият Хосе Карерас говори за нейната биография "Гена Димитрова от А до Я" по време на представянето на книгата от 13 ч. в залата на Софийската опера и балет.

Автор на богато илюстрованото издание е журналистът Димитър Сотиров, който в 30 глави проследява удивителната кариера и живота на голямото ни драматично сопрано, включвайки критики, рецензии, лична кореспонденция, програми от спектакли и участия, афиши, снимки, десетки интервюта, записи на опери.

В "Гена Димитрова от А до Я" ще можете да прочетете спомени за примата от Хосе Карерас, Пласидо Доминго, Никола Мартинучи, Роберто Скандиуци, Франческа Патане, Мирела Френи, Анна Томова-Синтова, Райна Кабаиванска, Никола Гюзелев, Александрина Милчева, Стефка Евстатиева, Александрина Пендачанска, Христина Ангелакова, Веселина Кацарова, Дарина Такова, Красимира Стоянова, Юлиан Константинов и още много нейни колеги, приятели и познати от цял свят.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване