12/11/12 04:00
(http://socialevo.net/)

Pinterest расте като гъба според годишния доклада на Nielsen

Pinterest расте като гъба според годишния доклада на Nielsen

Какво се случва в полето на социалните мрежи? На този въпрос ни отговаря последният публикуван от Nielsen доклад, показващ състоянието на социалните медии и социалните мрежи за 2012 година. Изследването може да се тълкува като една моментна снимка върху социалния пейзаж на медиите и тяхната публика. Резултатите от проучването безспорно показват нещо, в което никой не може да прояви и доза съмнение, а именно засилващия се интерес, който потребителите проявяват към социалните мрежи като начин на свързване с марките, и нарастващата популярност на социалните медии чрез влиянието, което оказват върху поведението на потребителите. Това, което ще ви представим, са няколко основни и интересни резултата, споделени в прочуването и разгледани през фокуса на бизнеса.

 

За мобилните потребители:

Според получените данни интернет потребителите прекарват повече време в социалните мрежи, използвайки различни приложения (общо 129.4 милиарда минути), отколкото през уебсайтовете, предназначени за мобилните устройства (общо 28.1 млрд. минути).

Според получените данни интернет потребителите прекарват повече време в социалните мрежи, използвайки различни приложения (общо 129.4 милиарда минути), отколкото през уебсайтовете, предназначени за мобилните устройства (общо 28.1 млрд. минути). И двата резултата все още обаче бледнеят в сравнение с цифрите, показващи времето, което потребителите отделят за социалните мрежи пред своя компютър (362.7 млрд. минути общо). Въпреки това не може да се отрече безспорният ръст в минутите, отделени за мобилните приложения, които в сравнение с предходната 2011-а година са нараснали повече от два пъти.

Защо използваме социалните мрежи? Според данните на Nielsen почти две трети от хората, които се включват в социалните мрежи, споделят, че основната причина за това е желанието да се свържат с хора, които познават и в реалния живот. Друга част от потребителите предпочитат да се сприятеляват с хора, с които имат общи приятели. 42% от интернет потребителите споделят, че тяхната поява в социалните мрежи се дължи на желанието им да са добре информирани със случващото се. Едва 6% от потребителите приемат всяка покана за приятелство. Интересен е и въпросът кога най-често потребителите влизат в социалните мрежи през мобилните си устройства. Малко повече от половината хора на възраст между 25 и 34 години ползват социалните медии най-често на работното си място. Почти една трета от хората на възраст 18-24 години поглеждат какво се случва в социалните мрежи през телефона си, докато са в банята.

 

Социалната активност:

Не е изненадващо, че Facebook остава най-популярната социална дестинации сред медиите и през тази година, въпреки това по-младите му конкуренти също имат важна роля в оформянето на начина, по който онлайн потребителите избират да прекарат своето време, докато сърфират в мрежата. Данните от доклада на Nielsen установяват, че онлайн посетителите прекарват повече време в социалните медиите или социалните мрежи, отколкото във всеки друг вид сайт в интернет.

Не е изненадващо, че Facebook остава най-популярната социална дестинации сред медиите и през тази година, въпреки това по-младите му конкуренти също имат важна роля в оформянето на начина, по който онлайн потребителите избират да прекарат своето време, докато сърфират в мрежата.

Pinterest определено се нарежда сред социалните мрежи с огромна аудитория, събрана за отрицателен период от време, която доведе до промяна в историята на социалните медии. Интригуващи са демографските тенденции при феновете на Pinterest. Факт е, че повечето от посетителите на социалната мрежа за представители на женския пол, като по-голямата част от тях се представители и на възрастовата група между 25- и 49-годишна възраст. Социалната мрежа е най-често посещавана през мобилни приложения, като 84% от аудиторията на сайта използва този начин на разглеждане на социалната медия.

Facebook все още е на върха на пирамидата на социалните мрежи, но броят на потребителите , които предпочитат да ползват сайта от мобилните си устройства, нараства с по-бавен темп в сравнение с растежа, наблюдаван при други социални мрежи.

Facebook все още е на върха на пирамидата на социалните мрежи, но броят на потребителите , които предпочитат да ползват сайта от мобилните си устройства, нараства с по-бавен темп в сравнение с растежа, наблюдаван при други социални мрежи. С 4% е спаднала популярността на сайта сред потребителите, ползващи компютри, и само 9% е увеличението в използването на сайта през мобилни устройства. Blogger, Twitter и WordPress също се класират доста високо в категорията на PC посетителите. Броят на феновете на социалната мрежа Twitter се е увеличил само с 13%, докато посетителите на Google+ са нараснали с 80%. Pinterest се радва на увеличение сред броя на потребителите, използващи мобилни устройства, като техният брой се е увеличил с 4225%. След това в списъка се нарежда Tumblr с 162%, следван от Twitter със 140%.

Снимки: Nielsen

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване