12/11/12 08:52
(http://ivo.bg/)

Сините гербери продължават (де)номинирането

ГЕРБ дойдоха на власт с обещание да разкостят БСП и ДПС и си отиват с Костов на уста.

Ако има обаче едно единствено нещо, в което от ГЕРБ са изключително последователни, това е продължаващата им битка да опровергаят предизборния лозунг на БСП : „Гласуваш за Бойко, получаваш Костов”. Не само , че не се случи, но се случва точно обратното.

Или..? Да не би пък проницателните червени шамани да са имали предвид през 2009 година друго- че след гласуването за Бойко избирателите ще доведат страшилището Костов да спасява положението от наследството на Бойко?

Сега, когато възниква опасността ДСБ да се обедини с масово напускащите герберизираната СДС сини лидери и структури, за да потърсят сметка на ГЕРБ ( например на Цветанов за апартаментите, както самият Костов конкретизира), управляващите май се стреснаха. Напълно в стила на другарите и другарките от столетницата, които обичат да припомнят общия си генезис с опоненти и врагове си, за да ги дискредитират с някогашни общи корени по линия на БКП или ДС, Цветанов започна да интимничи с подробности кога и как се е срещал със сини лидери, от което очаква публиката да се погнуси от тях (колкото от ГЕРБ, поне).

Оказа се обаче, че осмиваният като „самотник” Костов изглежда никак не е сам, а се съюзява с други, подобни на него, „недоубити” от царските шашми и герберизма-ленинизма
опитни политически съмишленици, генериращи също така нова, младежка енергия в дясно.

В телевизионни предавания премиерът и заместникът му Цветанов се редуват да нападат обединяващият се син враг без да си дават сметка, че при спадащата подкрепа за тяхното управление всъщност правят услуга на своите антиподи в условията на задаващ се протестен вот. А врагът на ГЕРБ, ако се съди по истеричните изяви на Борисов и Цветанов, е все по-малко червен и все повече тъмно син.

Откакто на хоризонта се появи призракът „Единство” и вероятността Надежда Нейнски, заедно с няколко други разпознаваеми на национално ( а някои и на международно ниво) сини лидери да застрашат самодоволното „дясно” статукво на ГЕРБ, щабът за мръсни поръчки на управляващите явно е издал код „тъмно синьо”, който да замени розовия досегашен сценарий в закачките по адрес на червените другари.

Станишев чак се засегна от това спадащо внимание към него и заяви, че не се гордее (вече?) Борисов да му е бивш съпартиец (както вероятно се е гордял, когато го величаеше като „Генерала” начело на нереформираната милиция по времето на тройната коалиция).

Оперативното ръководство на щаба за мръсни поръчки на ГЕРБ възложи на своя шеф Цветанов вчера да навърже в един компромат имената на Надежда Нейнски, Иван Костов и Алексей Петров. И ето че днес от телевизия „Европа” козируват с въпрос, който часове наред подканя зрителите да кажат дали са съгласни с това, че Костов и Нейнски РАБОТЯТ заедно с Алексей Петров ( все едно , че сами са се сетили да питат- няма „както твърди Цветанов” ).

Ами да, работят, съгласява се ехото на тази инструкция за очерняне на десните врагове от екрана на телевизията, която се изхитри за годишнината от създаването на СДС да излъчи видеоклип с ретроспекция за цели 23 години, в която не беше споменато или показано нито едно лице на лидер на организацията, освен на Петър Стоянов ( с мегафон, без мегафон- всякак, но сам и единствен).

Всъщност по този начин от ГЕРБ направо РАБОТЯТ за избистряне на дясната мъгла в главите на избирателите, насаждана там от години. За което Костов и Нейнски трябва искрено да благодарят на идеолозите на герберизма-ленинизма, устремили се към пълен разгром на превърнатата от тях в куха черупка , изсмукана откъм дясно съдържание емблема СДС.

Още няколко такива (де)номинации на кандидати за върховни съдийски постове ( като гафовете „Марковска” и „Гугушева”), от страна на кухото ръководство на СДС по заръка на началниците им от ГЕРБ и дори слепите ще прогледнат по въпроса за двете патерици, които се спъват взаимно под претекст, че по този начин, поставяйки я на колене (включително пред заплахата от чревен реваншизъм) развиват България по европейски.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване