12/23/12 06:15
(http://socialevo.net/)

Quora се превръща в новата Wikipedia

Quora се превръща в новата Wikipedia

Както повечето от вас сигурно знаят, Quora е уебсайт, който има за цел да помага на онлайн потребители да получават отговори на своите въпроси. Самият сайт бе създаден през 2009 г., а неговите бащи, Адам ДиАнджело и Чарли Шивър, днес могат да се похвалят с пространство, където общност от професионалисти в определени области сътрудничи на потребителите в интернет да получат своите отговори. 

В официален блог пост Адам ДиАнджело подсказва, че мисията на Quora ще претърпи сериозни промени, които ще допринесат не само за новото лице на платформата, но също така и за по-добър “experience” от страна на потребителите. Според ДиАнджело въпреки свободата, която интернет дава, е изключително трудно да се намери добре структурирана информация, излагаща сериозни теми от всякакъв характер. Причините, които той изтъква, са липсата на време и доверието от страна на потребителите.

Най-силната платформа към днешна дата от подобен вид е Wikipedia. Тази платформа обаче е отворена до голяма степен за всеки един потребител, който желае да сподели съдържание, което я прави доста опасна. Не напразно университетите в Европа и САЩ ограничават своите студенти, като им забраняват използването на Wikipedia като източник. Дали обаче Quora ще успее да събере достатъчно ресурс и да спечели подобно доверие от страна на потребителите?

Според Адам ДиАнджело в новата мисия на Quora ще залегне идеята за създаване на библиотека, която той нарича и сравнява с името “Library of Alexandria”. Идеята е отново отворена платформа, но най-вероятно с много по-голям контрол, създаване на общности и покачване на доверието от страна на институциите, допитващи се до интернет като източник на информация.

Снимка: Quora

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване