12/26/12 21:38
(http://socialevo.net/)

Най-добрата социална песен в света само в Коледна “Социална сряда”

Рубриката „Социална сряда“ е гордо спонсорирана от фирма Social Me, предлагаща практични и работещи решения за фирмите, които искат да популяризират дейността си онлайн, да привлекат бързо голям брой потребители към страниците си и да спечелят вниманието на по-голяма част от аудиторията чрез една от най-големите социални мрежи в света – Facebook.

Най-добрата социална песен в света само в Коледна "Социална сряда"

Колкото и да си говорим за социални мрежи и тяхното огромно влияние върху интернет потребителите, малко от нас знаят как да използват тази сила. Още по-трудно е да свържем офлайн света с онлайн пространството. Един рапър от Южна Корея обаче показва нагледно как това може да се случи. Става въпрос за корейския изпълнител PSY и неговото нашумяло парче “Gangnam Style”, което определено не е едно от най-състоятелните като текст.

Според официалните статистики на най-популярната видео социална мрежа, YouTube, изпълнението “Gangnam Style” на PSY е поставило рекорд по гледаемост. Тук говорим за най-гледаното видео в историята на YouTube – то има над 1 милиард преглеждания. Рекордът става още по-внушителен, тъй като за неговото поставяне са били нужни по-малко от 6 месеца. Освен това видеото е генерирало над 4.5 милиона коментара, 6.3 милиона лайка и 1.8 милиона добавяния в “любими”.

Друг показател за онлайн успеха на “Gangnam Style” е официалната Facebook фен страница. Феновете на парчето в социалната мрежа са 948 хиляди, а вирусната думичка “Gangnam”, която означава регион в Сеул, Южна Корея, придоби световна популярност. Оказва се, че благодарение на песента регионът е привлякъл особено голям интерес и носи все повече приходи на местните жители.

Последният белег, който показва как това парче се е превърнало в пример за интернет маркетинг, е страницата му в Wikipedia. Сами можете да се убедите колко много е вложено в популяризирането на това изпълнение. Със сигурност не са много примерите, които да се доближават до PSY и “Gangnam Style”.

http://www.youtube.com/watch?v=9bZkp7q19f0

Снимка: Gangnam Style

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване