12/30/12 04:00
(http://socialevo.net/)

Цели 39% от американците пазаруваха онлайн по празниците

Онлайн търговия 2012 usaИнтересен поглед над пазара по Коледа ни предлагат от ForeSee, като хвърлят основен акцент върху онлайн търговията. Някои от данните, които предстои да видите, са част от базата данни на comScore и National Trade Federation. Това прави изследването наистина ценно и изчерпателно до голяма степен. Според инфографиката 39% от американците са пазарували онлайн по празниците през 2012 г. По-интересното е, че в периода 1 ноември – 7 декември в САЩ са похарчени близо $30 милиарда онлайн, или с 13% повече в сравнение със същия период за 2011 г.

Апетът, който обаче идва с яденето, очевидно е извадил на онлайн пазара множество компании, които са гладни за бързи пари. Подобна ситуация можем да видим и в онлайн пространството в България. Виждаме, че за последните 4 години има рязко нарастване на онлайн разходите на потребителите, но задоволството, което те получават от търговците във виртуалното пространство, бележи много малък ръст. Това се дължи най-вече на некачествено и некомпетентно обслужване от страна на търговци и онлайн маркетинг специалисти. Именно тук трябва да бъде обърнато повече внимание не само в САЩ, но и у нас.

Цели 39% от американците пазаруваха онлайн

В резултат на по-добро онлайн обслужване сайтове за интернет търговия като Amazon, LLBean, Vitacost и други бележат високи резултати в графа лоялност, доходи и препоръки от страна на потребителите. Това от своя страна води до 71% от потребителите, твърдящи, че добрите услуги в един сайт биха ги накарали да предпочетат онлайн пред офлайн пазаруване. Освен това 69% от тях смятат, че доброто обслужване може да ги накара да препоръчат онлайн ритейлъра, а 67%, че са готови да се върнат отново в този сайт и да прибягнат към покупка.  

Снимка: ForeSee

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване