Фолклорика възражда самодейността в народните танци

https://bulpete.wordpress.com/2012/12/31/folklorika/

През месец Декември присъствах на уникален концерт в зала 1 на НДК. Фолклорният спектакъл „Я изгрей, ясно слънце“ бе истинско удоволствие за сетивата! Съпругата ми ходи на народни танци в една от школите на Фолклорика. Там поддържа форма, но и…

Далаверите в милата Родина, ах, те нямат край

http://ivo.bg/2012/12/31/%d0%b4%d0%b0%d0%bb%d0%b0%d0%b2%d0%b5%d1%80%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%b2-%d0%bc%d0%b8%d0%bb%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d1%80%d0%be%d0%b4%d0%b8%d0%bd%d0%b0-%d0%b0%d1%85-%d1%82%d0%b5-%d0%bd%d1%8f%d0%bc%d0%b0%d1%82/

Часове преди новогодишното обръщение на президента, към нацията се обърна…земеделският министър Мирослав Найденов. Явно му е наредено да се оправдае за разкритата далавера с ударното разкопаване на защитени от мрежата Натура 2000 пясъчни дюни в зоната Ахелой-Равда-Несебър.

Вандализмът беше оповестен от природозащитника Тома Белев, яростно нападан досега от проправителствената ТВ 7 като глава на „зелен октопод”, който мъти водата на близки до властта бизнесмени с апетит да газят законите заради плановете им да сторят ски писти.

Сайтът Биволъ допълни сигнала на Белев със собствено разследване и …о, чудо-багерите, изпратени да приложат любимата в мафиотската ни държавата тактика на свършените факти ( справка- огромният руски комплекс в резервата „Камчия”, осветен лично от премиера Борисов на 9 септември! 2009 г.) бяха принудени да спрат бликналия насред коледните празници трудов ентусиазъм на собствениците на далаверата.

Пресеченото престъпление, както обикновено, моментално беше приписано от официозната пропаганда като личен актив на премиера, който наредил проверката.

Завъртяха се малките колелца на голямата далавера, която според Белев ощетява държавата най-малко с 3,5 млн. лева заради неизгодна сделка на министерството на Земеделието с продажба на 29 дка в дюните край Несебър като част от държавния горски фонд, продадени под данъчната оценка на самото министерство и моментално препродадени за …шест пъти по-голяма сума.

Оказва се , и Министерството Регионалното развитие не е осъществило достатъчно контрол за спазването на закона, който явно е нарушен по редица показатели. Така в полезрението на публиката влиза и любимката на Борисов, неизменното присъствие в обективите на пропагандата при рязане на лентички, министър Лиляна Павлова. От която наивниците ( в случая натиреният вече като шеф на парка Витоша тома Белев) очакват тя да е противодействала на безобразията на своя колега министър Найденов.

Ако „едната ръка не знае какво прави другата”, къде и къде е конкретно дясната ръка на премиера, вътрешният министър Цветанов, за да разкрие задействаното престъпление, вместо да научаваме за него от интернет?

Как къде е: на барикадата на протестиращите ( срещу възраженията на еколозите) в Банско, които искат нови писти. Оказа се, че вицепремиерът „случайно” се оказа на протест в ски курорта, където, също толкова „случайно” взе микрофона за защита на тази кауза и Цецка Цачева.

Каже те ми, малко преди да чуете „Мило родино”, мили сънародници: не е ли умилителна тази мила родна картинка в последните часове на 2012 г., когато вицепремиер и третият човек в държавната йерархия протестират срещу екологичните страхове на шепа загрижени за природата българи, а през това време тихомълком багери подготвят терена за поредното безобразие на близки до властта бизнесмени ( последният поред прекупвач на въпросния терен се оказва близкият до управляващите бизнесмен Чавдар Александров, и вероятно затова фирмата му бързо получава разрешително за строеж на новия ваканционен комплекс, пише “Бивол”).

„На 28 ноември 2012 г. имотът е препродаден на шест пъти по-висока цена – за над 4 млн. лв., става ясно от имотния регистър. Така на практика държавата е ощетена с 3.5 млн. лева. Новият собственик е фирмата “Сле Груп” ООД, зад която стои несебърският бос Чавдар Александров, показва справка в Търговския регистър. В изключително кратки срокове, за по-малко от месец, в последния работен ден преди коледните празници, фирмата получава от община Несебър разрешително за строеж. Върху терена ще се строи комплекс от двуетажни жилищни сгради. ДНСК в Бургас обеща проверка по случая на 2 януари.”, пише БГНЕС

Наистина милата ни Родина е земен рай за такива екземпляри. А те нямат, нямат край…

Фолклорика възражда самодейността в народните танци

http://bulpete.wordpress.com/2012/12/31/folklorika/

През месец Декември присъствах на уникален концерт в зала 1 на НДК. Фолклорният спектакъл “Я изгрей, ясно слънце” бе истинско удоволствие за сетивата! Съпругата ми ходи на народни танци в една от школите на Фолклорика. Там поддържа форма, но и научава много нови хора и стъпки в танцовото изкуство. Родена в Петрич, израснала в Благоевград, [...]

Кучешкият живот и телешкото меню на властта

http://ivo.bg/2012/12/31/%d0%ba%d1%83%d1%87%d0%b5%d1%88%d0%ba%d0%b8%d1%8f%d1%82-%d0%b6%d0%b8%d0%b2%d0%be%d1%82-%d0%b8-%d1%82%d0%b5%d0%bb%d0%b5%d1%88%d0%ba%d0%be%d1%82%d0%be-%d0%bc%d0%b5%d0%bd%d1%8e-%d0%bd%d0%b0-%d0%b2%d0%bb/

Има нещо телешко, освен възторга им пред огледалото, което ръководи нашите управляващи пастири през поляните от гербери през 2012 г.

Телешката символика постави началото на годината, когато премиерът Борисов прояви касапско чувство за хумор, шегувайки се в момент на върховна скръб сред близките на изчезналата преди месеци Мирослава от Перник. На 12 януари, когато трупът на момичето беше намерен, министър-председателят сметна за редно да сподели с публиката пред телевизионните камери препоръката кучето-откривател да бъде наградено с „три-четири телешки пържолки”.

Случаят ще се запомни не само с-меко казано- лошия вкус на „шегата”, но и като издайническа индикация за това до каква степен уж народният човек Бойко се е самозабравил и откъснал от нормалното мислене и поведение на т.н. обикновени хора. Защото на „обикновен” човек не би му хрумнало да се майтапи в такава ситуация, но Борисов явно си беше повярвал, че всичко му е позволено, защото е „необикновен”, от някаква специална човешка порода.

В рамките на тази телешка символика на края на годината се изказа и първата дама на юридическата комисия в Народното събрание, видната юристка от Монтана Искра Фидосова. Депутатката от най-бедния регион в България и Европа разказа в интервю за в. „Труд” с умиление за менюто на домашното си куче, включващо телешки шол, че дори и сьомга.

Нищо страшно , нали- ставало дума за малки количества, пък и вероятно и други българи глезят животинките си с подобни лакомства! Само че приказките на Фидосова, от които със сигурност текат завистливо лигите на повечето български пенсионери, показват пълна загуба на реализъм за нагласите на хората спрямо властта. Защото, справедливо или не ( в сравнение с бедните в Сомалия), но голяма част от българите се самоопределят като нещастни именно по материални причини. По този показател сме водещи в Европа и дори в световните класации.

Най-забележителното е, че тази власт чупи всички рекорди по популизъм, търсейки как да угоди на всякакви потенциални избиратели, но в случая с пържолките и кюфтенцата за кученцата насъсква срещу себе си тъкмо масата от народа, която определя живота си като кучешки.

Самозабравянето им едва ли ще бъде забравено в оставащите до изборите месеци.

Засега керванът на властта си върви. Лаят предстои.

последно за 2012

http://smiling.webreality.org/blog/?p=5310

по традиция последния пост за годината завършвам с цитат от книгата, която чета в момента. калокаин на Карин Бойе "Предполагам, че е уместно да се използва думата "любов", когато хората насред отчаянието все пак се държат здраво един за друг, сякаш въпреки всичко може да стане чудо - тогава самото мъчение ...

четенето е за всеки. Йорданка. Марто.

http://smiling.webreality.org/blog/?p=5306

харесва ми да срещам хора, чиито професии не изискват, не са свързани пряко с четене, а повечето от колегите им не четат художествена литература. ще разкажа за Йорданка и за Марто, които срещнах на различни места и ме впечатлиха с това, че обичат да четат. Йорданка. Йорданка е малко над 40 и ...

2012 накратко: топ постове и смях с търсене в Google

http://feedproxy.google.com/~r/vasvalch/feed/~3/0o_WJVCwo3A/

фойерверки

И тази година статистиката успява да ме изненада. В списъка ще видите най-четените постове от блога, както и някои доста интересни начини, по които хора са стигнали до тук. Първото е за тези, на които им се чете, а второто – за онези, които искат да се посмеят.

Топ 10 поста на 2012

Учудващо (или може би само за мен), списъкът на най-популярните постове сравнително добре отразява разпределението на теми в блога – преобладаващо тук има теми за маркетинг, но се промъкват и писателски опит, както и туристически пост с много снимки. Е, ето ги и тях:

  1. Защо никога няма да имате страхотна кариера? – тук се прокрадва типичният български негативизъм :) Видеото, за което става дума в поста, още си е там и може би трябва да го пробвате за мотивационен скок преди новата година.
  2. Когато супермаркетът знае пръв, че си бременна – все си мисля, че тук имаме както интересна тема, така и заглавие с ключови думи, които оправдават второто място :)
  3. Три готини кампании по български – много се радвам на този пост. Не само на популярността му, но и на темата. За добре свършената работа трябва да се говори.
  4. Liveblog: Новите SEO правила – в топ 10 има цели 3 поста от събития и това е първият от тях. Казаното тук важи за всички тях: радвам се, че мога да съм ви полезна с такива обобщения и се надявам през следващата година да не спрат да ме канят на събития :P
  5. Liveblog: Използваш ли ефективно Google Analytics?
  6. Легендарният мъж – щях да се притесня, ако тук не присъстваше поне едно от полу-художествените полу-личните ми излияния. Сега просто се притеснявам, че е писано преди почти година и трябва да видим какво по-добро мога да сътворя през новата.
  7. K2Web: Много умни глави на едно място –  важи казаното при номер 4. А мен ме радва това, че всяка година се случват все по-интересни събития с все по-експертни мнения.
  8. IKEA сърфира на вълната на социалните медии – една много забавна кампания, по-добра от повечето тази година.
  9. Пищов за социални медии – едно готино обобщение на основни играчи. Но пък тогава Pinterest и Instagram бяха само далечна хипстърска особица. Време е за нов.
  10. Рим: качествена история и качествена храна – много ми беше вдъхновено след ходенето до Италия и явно сте го оценили :)

Това са те. Не знам дали пропускам нещо важно от всичките 130-тина поста през годината :) А ето и забавната част:

Най-странните търсения на 2012

Водя си някаква вътрешна статистика за това по какви странни начини хора са намирали блога ми. Разбира се, златото обикновено се крие в търсения с 1 хит, затова в списъка долу ще видите най-странните думи, които са довели по 1 човек в блога. За автентичност, този път оставям търсенията на шльокавица в оригинал:

  • 6te se raztopi li grenlandiq - прогнозите засега не са обещаващи
  • a ima neshta koito tolkova mi lipsvat - мислите ли, че личните откровения са в Google?
  • citro bezalkoholni napitki na koi sa - вероятно независима група портокали ще поемат вината
  • copy paste kakvo oznachava - означава, че твърде много те мързи да пишеш
  • face palm-kakvo oznachava - означава, че още повече те мързи да пишеш
  • goli kaki s audi – аз пък все си мислех, че каките са по-важни от модела…
  • interesni sa mi hora kato teb – благодаря!
  • kade moga da si polu4a nagradata ot koka kola – на етикета трябва да пише :)
  • kak da poznaem horata na prehoda – преобладаващо сиви или чудно-цветни са повечето от тях
  • kak se pravi naklon na bania - темата за наклона обикновено ми я задават в друг контекст
  • koe e momi4eto ot reklamata na sladoledi magnum – песента мога да ти кажа, но от момичето обикновено не се вижда достатъчно. Keep zooming and enhancing!
  • vicove za vasilena – моля?
  • razliki mejdu pr i spam - това е по-скоро философски въпрос
  • pri4ini za iz4ezvane na vrab4etata – аз пък все си мисля, че са живи и здрави
  • masa v zavedenie s kotki – масата ли трябва да е с котки или цялото заведение?
  • ако в седмицата имаше две съботи – щеше да е много яко!
  • в опаковка ли се подарява икона – по-добре да не се подарява въобще
  • вие хейтър ли сте? – а вие?
  • гузен негонен бяга какво означава тази мисъл – значи, че дори да не са те заподозряли вече, пак всичко ще си кажеш
  • рентгенова снимка на мацка - сериозно ли?
  • пожелание за човек който обича животни за 30 годишнина – доста конкретно е това търсене.
  • оксфорд град ли е – да
  • къде стои дъската за гладене – в повечето случаи, далече от деца, животни и мен
  • колко взима един маркетолог – ето това е маркетингово проучване
  • като малка имах, сега вече нямам - аз по-скоро се сещам за неща, които нямах като малка, съжалявам
  • калинки се разхождат по десктопа - това е необичаем проблем с насекоми
  • как да отворя монитор на lg - не ползвайте отварачка, пробвала съм така
  • как се вадят миди - можете да ги помолите учтиво?

Да видим какво ще донесе новата година!

___
снимка: SJ photography

The post 2012 накратко: топ постове и смях с търсене в Google appeared first on Васи ли?!.

Старата година

http://feedproxy.google.com/~r/blogspot/JTvzU/~3/EsCvGM-qmvY/starata-godina.html

В последния ден от своя живот, преди да се завърне към Вечността, Старата година устройва нещо като тържествено посрещане на своята приемница - събира всички човешки Качества и беседва с тях  до 12 часа, до момента на своята смърт, до момента на раждане на Новата година.
Ето, и вчера беше така - вечерта на гости при Старата година започнаха да се събират странни и неопределени същества - същества, чиито имена и форми са ни познати, но чиито същности и значения още не можем да си представим съвсем ясно.
Най-рано от всички пристигна Лицемерието под ръка със Смирението, след тях важно пристъпваше Честолюбието, почтително съпровождано от Глупостта, а след тази двойка бавно вървеше величествена, но изтощена и очевидно болна фигура - това беше Умът и макар в неговите дълбоки и проницателни очи да сияеше гордост от себе си, имаше повече мъка от собственото му безсилие.
След тях вървеше Любовта  - полуразсъблечена и много груба жена, с очи, в които имаше много чувственост и нито искра от мисъл.
Разкошът, който я следваше, предупредително шепнеше в ухото и:
- Любов! Как си се облякла! Нима такъв костюм подобава на твоята роля в живота?
- Ба! - откликна Празномислието. - Какво искате от Любовта, господине? Винаги сте бил и ще си останете романтик, ето какво ще ви кажа. Според мен, колкото е по-просто, толкова е по-ясно, толкова е по-добре и аз съм много доволно, че успях да смъкна от Любовта покрова на фантазиите, в който я обвиваха мечтателите. Ние живеем на земята, тя е твърда и цветът и е мръсен, а небесата са толкова високо, че между тях и земята никога няма да има нищо общо! Не е ли така?
А самата Любов мълчи, езикът и отдавна е почти ням, няма ги предишните горещи слова, желанията и са груби, а кръвта - рядка и студена.
Яви се също и Вярата - разбито и колебливо същество. Тя метна един поглед, изпълнен с непримирима омраза към Ума и неусетно се скри от очите му в тълпата от гости на Старата година.
След нея се мярна като видение Надеждата, мярна се и изчезна някъде.
Тогава се яви Мъдростта. Тя беше облечена в ярки, леки тъкани, украсени с множество фалшиви камъни и костюмът и беше толкова ярък и блестящ, колкото самата тя бе тъмна и печална.
И ето че пристигна Унинието и всички ниско му се поклониха, защото то е на почит у Времето.
Последна пристигна Правдата, свита и съсипана, както винаги, болна и печална, тя тихо и незабелязана от никого се промъкна в ъгъла и седна там.
Излезе Старата година, погледна гостите си и присмехулно се ухили.
- Здравейте и прощавайте! - заговори тя. - Прощавайте, защото умирам, както е написано от Съдбата. Смъртна съм и се радвам, че съм смъртна, защото, ако продължа да съществувам и един ден още, не бих могла да понеса мъката на бледия си живот. Толкова е скучно да съм жива, като си имам работа с вас непрекъснато! Искрено ви съжалявам, вие сте безсмъртни. И още повече съжалявам, че в деня на раждането ми всички бяхте много по-силни, свежи и цялостни, отколкото днес, в деня на смъртта ми. Да, аз искрено ви съжалявам - всички вие сте страшно изтъркани от хората, обезцветени, омачкани и толкова подобни един на друг в своето уродство. Вие ли сте това - човешките Качества? Вие - без сили, без цвят, без огън! Съжалявам и вас, и хората!
Старата година се усмихна и после, след като отново огледа гостите, попита Вярата:
- Вяра! Къде е силата ти, караща хората да вършат подвизи и одухотворяваща живота?
- Той ме ограби! - глухо каза Вярата и посочи Ума.
- Задължен съм и, че досега хората все още вярват в моето могъщество. Но в борбата с нея изхабих най-много от силите си! - гневно откликна Умът.
- Не се карайте, нещастници! - отново безстрастно се усмихна умиращата старица и като помълча, добави: - Да, страшно бледи и изпити сте всички вие. Каква ли мъка е да бъдеш човек и да трябва да си имаш работа с вас ден след в продължение на много години? Кой там утвърдително клати глава? А, това си ти, Правда! Все такава ... не на почит у хората ... Е, какво пък? Прощавайте, бивши спътници мои. Прощавайте, нямам какво повече да ви кажа ... Но ... сред вас не виждам някого? Да? Къде е Оригиналността?
- Нея отдавна я няма на земята - измъчено отвърна Правдата.
- Бедната земя! - съжалително каза Старата година. - Колко ли и е скучно! Жалки и безцветни са хората, ако са загубили оригиналността на думите, чувствата и постъпките.
- Те даже костюм не умеят да си скроят, такъв, че поне малко да прикрива уродството на формите им, лишени от древна красота - тихо се оплака Правдата.
- Какво им е? - замислено попита Старата година.
- Загубиха желанията и останаха да живеят само с похоти ... - обясни Правдата.
- Нима те също умират? - изненада се Старата година.
- Не - каза Правдата. - Те още живеят. Но как живеят? Повечето по навик, някои от любопитство, а всички - без да си дават сметка, защо именно живеят.
Старата година хладно се засмя.
- Време е! Още минута и ще удари моят час - часът на моето освобождение. Тръгвайки, ще кажа още ... Аз съществувах и установих, че това е много тъжно. Прощавайте още един и последен път. Съжалявам ви, съжалявам, че сте безсмъртни и ви е недостъпен покоят. Дъщеря на Времето - аз съм безстрастна, но все пак съжалявам вас и хората. Първият удар! Два ... Какво е това?
Като удари два пъти, часовникът спря да бие.
С изумление всички се вгледаха в него и видяха странно нещо.
Някой, с крила на главата и на краката, стоеше при часовника, прекрасен, като боговете на Елада и като придържаше с ръка минутната стрелка, гледаше Старата година в очите, гаснещи в предчувствието за смъртта.
- Аз съм Меркурий и съм пратен тук от Вечността - съобщи той. - Тя каза - за какво са и на Новата година вехти хора? Кажи им, че Нова година няма да има, докато не се родят нови човеци. Да остане с тях тази, която вече беше, само да се преоблече от саван в моминска рокля и да живее ...
- Но това е изтезание! - каза Старата.
- Оставаш ти! - непреклонно повтори Меркурий. - И докато хората не обновят философията и чувствата си, оставаш с тях, Бабче! Така каза Вечността - живей!
И той изчезна, посланикът на Вечността... И когато изчезна, часовникът хвърли в тишината на изумлението десет глухи удара.
И Старата година, умираща с тържество, остана да живее с Унинието, скръбно усмихвайки се в неговото сбръчкано лице.
Тихо и печално се разотиваха гостите на Старата година.
И Надеждата, тръгвайки, мълчеше, а Лицемерието, изписало на лицето си мъка, се заиграваше с Празномислието, говорейки с него нещо за Ума, нещо за Търпението и говорейки, се страхуваше да не би Унинието да дочуе речта му и да го порицае за нея.
И накрая всички си тръгнаха.
Остана само Старата година, вече преоблечена в роклята на Новата. Да, и Правдата - винаги и навсякъде последна.

1896 г.

Максим Горки

Приказката е лъжа, както сами си казват руснаците, но намек има в нея...
А ние? Ще имаме ли нова Нова година, как мислите? :)

При копиране на материали от блога, посочвайте източник! А ако публикацията ви е харесала, бъдете любезни да ползвате бутоните за гласуване! Благодаря!
 

Foursquare също са застигнати от “Privacy Change” синдрома

http://feedproxy.google.com/~r/socialevo-rss/~3/QErsJdQX3rU/foursquare-sashto-sa-zastignati-ot-privacy-change-sindroma-423299

Foursquare също са застигнати от "Privacy Change" синдрома

Покрай Facebook много от нас станаха чувствителни на тема лични данни и начините, по които различни компании разполагат с тях. Последният казус беше с Instagram, за които е време да монетизират услугата си, вкарвайки реклама.

Преди дни и foursquare обявиха, че смятат да променят своите условия, засягащи информацията, която споделяме в социалната мрежа. За целта изпратиха имейл на всички свои потребители, така че е много вероятно да сте го видели. Там кротко, просто и ясно е обяснено какви ще са промените. Хитър ход на фона на фиаското на Instagram.

Като потребители промените ще ни засегнат в едно-единствено направление – вече ще се виждат пълните ни имена, а не само първото и първата буква от фамилията. Това до известна степен има смисъл, защото е по-лесно да свържеш профил с човек, особено от малкия екран на мобилно устройство. От друга страна обаче това може да донесе и негативи. И все пак, ако ползвате foursquare, би трябвало да сте наясно с евентуалното неудобство всеки да може да разбере къде точно се намирате (или не се намирате) в даден момент. Както обясняват foursquare, ако промяната не ви харесва, по всяко време можете да си промените името в настройките на профила, така че да не се вижда пълната ви фамилия.

Втората промяна засяга най-вече бизнеса. Всички собственици на обекти, добавени във foursqure, вече ще получават повече информация за посетителите си. Досега се виждаха чекиранията само през последните три часа. Към края на януари ще разберем всъщност в какво точно се измерва обещанието на foursquare и какви ще са реалните ефекти от промяната.

Не са малко хората, които не обичат общите условия и правила, изписани на сложен и неразбираем правен език. Явно foursquare го осъзнават, защото предлагат Privacy 101 – своя прочит на общите правила. Разгледайте и дерзайте!

Снимка: foursquare

QR пазаруването улеснява живота на мъжете

http://feedproxy.google.com/~r/socialevo-rss/~3/boEQYY-659k/qr-pazaruvaneto-ulesnyava-jivota-na-majete-423288

QR пазаруването улеснява живота на мъжете

Уважаеми господа, искам да привлека вниманието ви към едно присъщо основно на жените занимание. А именно тяхната любима терапия – пазаруването! Не бързайте да затваряте страницата. Това, което искам да споделя с вас, определено ще ви хареса, а и ще улесни купуването на един основен артикул – дънките.

И така, колкото и странно да прозвучи, за мен избирането и купуването на дънки е истинско мъчение. Ненавиждам съблекалните и безбройните часове, прекарани вътре в търсене на панталон, който да ми харесва и седи добре. Да не споменавам и времето, прекарано в ровене по рафтовете в магазините за точния модел и размер (който в крайна сметка не е този, който търсим). А от беглите ми познания на мъжкото ми обкръжение голяма част от тези момчета също изпитват ужас от пазаруването на дрехи. 

Ако в България има достатъчно умни и предприемчиви търговци, сега е моментът да наострите уши и да чуете какво имам да ви кажа за Hointer. С прости думи, това е система за пазаруване. Тя улеснява купувача в избора му, спестява му време и нерви, а също така спестява доста работа и на персонала на магазина. Както и нерви. 

Ако в България има достатъчно умни и предприемчиви търговци, сега е моментът да наострите уши и да чуете какво имам да ви кажа за Hointer.

Компанията, създала приложението, притежава магазин за продажба на дънки. Още с влизането човек може да се убеди, че всяка една стока е пред очите му и това улеснява избора. Причината за това улеснение е фактът, че не се налага да се излагат купчини с дрехи от различна номерация. Всеки изложен чифт дънки има етикет с QR код. За да проработи системата, просто трябва да свалите приложението и да започнете своето пазаруване. Сканирате QR кода на модела (моделите), които сте избрали, задавате номерацията, която желаете и просто натискате бутона “TRY ON”. И след няколко секунди получавате номера на пробната, в която вече ви очаква вашият избор. При това пуснат по пързалка! Представете си ситуация. Това не е вашият номер. Може би трябва да откриете някой консултант?! А в повечето случаи те винаги изчезват точно когато ти трябват. Това означава, че трябва да се облечеш, да излезеш от съблекалнята и да си намериш сам правилния размер. Е, не и при Hointer. Чрез системата просто избирате номерацията, която ви е необходима, и тя се появява за секунди. Никаква загуба на време. 

http://www.youtube.com/watch?v=2ZjWwlzRYBM

И така стигаме до финалния момент. Харесвате дънките и искате да ги купите. Нищо по-лесно. Просто прекарвате картата през системата за плащане, вземате си панталоните и си заминавате. Ако не сте си харесали нищо от изпробваното, просто пуснете дрехите в специалния отвор за тази цел и те ще бъдат премахнати от списъка на вашето приложение. Както би казал баща ми – “Чиста работа”.

Разбира се, тази система е доста нова, ще претърпи допълнителна разработка, за да бъде приложима и за други артикули. Но определено е много находчива и сполучлива, що се отнася до времето на клиентите и желанието на търговците да удовлетворят желанията им.

Снимки: www.hointer.com

Коледа донесе 27% повече онлайн продажби в САЩ

http://feedproxy.google.com/~r/socialevo-rss/~3/czorp62QFZs/koleda-donese-27-poveche-onlayn-prodajbi-v-sasht-423241

Коледа донесе 27% повече онлайн продажби в САЩ

Както всяка година, така и тази Experian публикува изследване, засягащо онлайн продажбите в САЩ по Коледа. Сайтът на изследователската компания не само показва интересни данни за онлайн пазаруването в САЩ, но го сравнява с другите три важни повратни точки в тази област, а те са: Денят на благодарността, Black Friday и Cyber Monday. От графиката ясно се вижда, че тази Коледа потребителите в САЩ са похарчили повечко в онлайн покупки в сравнение с 2011 г. Причините за това явление могат да бъдат няколко.

Първата е финансовата криза. Американците определено я усещат, а това няма как да не повлияе на техните портфейли. Повечето бизнеси са наясно с това и поради тази причина се пренесоха и онлайн. По този начин те могат не само да спестят време и пари на потребителите, които търсят подаръци по празниците, но и лесно да ги информират за своите намаления и промоции. 

Повечето бизнеси са наясно с това и поради тази причина се пренесоха и онлайн.

Друг много важен аспект тук е фактът, че все повече потребители започват да предпочитат онлайн пазаруването. В таблицата по-долу виждаме, че сред водещите сайтове за онлайн покупки са Amazon, Walmart и Target. Ясно е, че и трите предлагат стоки, които не са от висок ценови клас (говорим за автомобили и дизайнерски продукти). Така потребителите преодоляват психическата граница на доверие и предпочитат удобно и изгодно да пазаруват онлайн.

Така потребителите преодоляват психическата граница на доверие и предпочитат удобно и изгодно да пазаруват онлайн.

Последната важна отметка, която трябва да направим в тази статия, е фактът, че трафикът към онлайн ритейла за 2012 г. в САЩ е скочил с цели 10% в сравнение с миналата календарна година. Подобна информация ни кара сериозно да се замислим до каква степен американският пазар би могъл да бъде отворен и за нашия бизнес. Възможността за хостване на сайтове отвъд океана, добро SEO, подкрепено с адекватна стратегия в социалните мрежи и медии, могат да доведат до откриването на истински нишови пазари.

Снимка: Free Great Picture

Страници: 1

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване