01/02/13 09:25
(http://socialevo.net/)

Цветовете на дъгата събрани в една електрическа крушка

Цветовете на дъгата събрани в една електрическа крушка

Задавали ли сте си някога въпроса, колко ли ще трябва да похарчи човек за да се сдобие с перфектното осветление в дома си. Лично аз имам проблем със силната светлина на стандартните електрически крушки. Понякога ми се иска да е по-приглушена и по-мека. Или просто да бъде в други цветове. Защо само на Коледа да бъде шарено?!

iLumi Solutions е сравнително нова компания, развиваща се в сферата на LED осветлението. Нейна разработка е специалната технология HyperLuxтм, с помощта на която електрическата крушка придобива цветовете на дъгата. А самата крушка носи името iLumi – умната електрическа крушка.

iLumi е приспособяваща се, енергийно ефективна осветителна крушка, която чрез Bluetooth се свързва със специално разработено за целта приложение. Чрез него всеки един човек, може да нагоди светлината и цветовете в дома си, към които се стреми. За разлика от обикновените LED осветления, при които липсва яркостта, iLumi изненадва с чисти и искрящи цветове, в доста широка гама. Чрез приложени, което е съвместимо с Android  и iOS, потребителя може да персонализира цветовете, в които иска да свети крушката. Ако държите на класиката, то можете да получите няколко различни нюанса на бялата светлина, или който и да е друг цвят. Ако имате специален случаи, то можете да заложите на нещо по-различно. Ако правите щуро диско парти у вас, то тези крушки ще ви превърнат във звездата на вечерта!

Цветовете на дъгата събрани в една електрическа крушка

Как се осъществява връзката между крушката и приложението? Абсолютно безжично. Всяка iLumi разполага с вградена Bluetooth технология. Забравете са всякакви сложни системи за връзка към рутери, мрежи и т.н. Всяка крушка има обхав до 100 крачки разстояние, освен това всички iLumi могат да комуникират помежду си изпращайки си команди, по този начин изграждат една надеждна собствена Bluetooth мрежа.

Цветовете на дъгата събрани в една електрическа крушка

И за да продължим да дълбаем на техническо ниво, ето какво още съдържа iLumi. Тя е оборудван с малък процесор, памет и часовник в реално време, за безкрайни възможности за програмиране. И тук сигурно си задавате въпроса: Че какво толкова има да програмирам с една крушка?! Замислете се само, няма ли да е хубаво лампите сами да се светват когато ставате сутрин рано, а навън е все още тъмно. Или сами да се намаляват, докато съвсем не угаснат, когато дойде време за сън. Освен това тези умни крушки са гаранция, че никога няма да забравите някоя светеща лампа. Можете да персонализирате различни варианти на осветление – за гледане на филм, имате среща, четете книга или просто се приготвяте за сън. Можете дори да синхронизирате осветлението с музиката, която слушате. Само с едно натискане на вече създадените профили, е достатъчно за да ви даде каквото искате.

http://www.youtube.com/watch?v=UPC7Klnt7P8

iLumi разполага с два различни размера – големи от 100w и малки от 60w. Тези два размера имат и два различни радиочестотни спектъра: пълен или бял. Ако искате да разполагате с различни цветове, то спокойно можете да заложите на пълния спектър, но ако сте класик, то за вас е белия. Всички крушки са направени така, че да спестяват енергия и да бъдат монтирани лесно.

Приложението е лесно за използване. Веднъж монтирана iLumi веднага намира включено устройство с приложение и се свързва с него. Направено е така, че само вие можете да командвате светлината. Разбира се с ваше разрешение всеки член на семейството също може да има достъп до настройките на осветлението.

Много скоро се очаква iLumi да е на пазара. Като цена за момента е посочена само тази на 100w крушка – 59$. А черешката на тортата – през следващите 20 години спокойно можете да забравите за смяната а крушки в дома си!

Снимки: ilumisolutions.com  

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване