01/07/13 06:30
(http://socialevo.net/)

CES 2013: Nvidia обявиха Tegra 4, най-бързият мобилен процесор в света

CES 2013: Nvidia обявиха Tegra 4, най-бързият мобилен процесор в светаНа Computer Electronics Show (CES) 2013 в Лас Вегас компанията Nvidia обяви детайли за новия мобилен процесор Nvidia Tegra 4, който е и най-бързият в света мобилен процесор, предназначен за смарттелефони, таблети и ноутбуци.

Tegra 4 (Wayne) е наследник на Tegra 3 (KalEl), обявен в началото на 2011 година, и е 6 пъти по-мощен от него. Той е изработен по 28-нанометрова технология и е с четири ядра плюс едно допълнително нискоенергийно ядро, което позволява да се пести живота на батерията.

Според Жен – Ксун Хуан, Главен Изпълнителен Директор:

Tegra 4 е най-бързият мобилен процесор, надминаващ всичко налично на пазара в момента.

ARM процесор с Cortex — A15 поддръжка на DDL3L памет, което позволява по-добра енергийна ефективност. За съжаление той няма интегрирана поддръжка на LTE мрежи, но има опцията да се добави такъв чипсет допълнително.

Тази нова мощ позволява резолюция от 2560×1600 пиксела и 1080p видео при честота на опресняване от 120 Hz. Освен това се поддържа и 4K. Също е интересно да се отбележи, че поддържа и високоскоростното USB 3.0. Чипът позволява и извеждането на изображение на два независими екрана. Това е най-мощният процесор за мобилни устройства, а първите смартфони, базирани на новия процесор Nvidia Tegra 4, ще бъдат показани на изложението Mobile World Congress (MWC) 2013 в Барселона през февруари.

От Nvidia обявиха и Project Shield — нов игрови контролер, който ползва мощта на Tegra 4.

Снимка: Nvidia

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване