01/08/13 08:26
(http://socialevo.net/)

CES 2013: Qualcomm обявиха новият флагман Snapdragon 800

CES 2013: Qualcomm обявиха новият флагман Snapdragon 800

Очакваното представяне на Qualcom на Computer Electronics Show (CES) 2013 премина блестящо с огромен представянето на новите модели мобилни процесор на компанията, които ще са сърцевината на много от новите мобилни устройства, които очакваме да се появят през 2013 година. Беше представен флагманът на компанията Qualcomm Snapdragon 800 както и моделите Snapdragon 600, Snapdragon 400 и Snapdragon 200.

Обявеният на CES флагман Qualcomm Snapdragon 800 е изработен по най-новите технологии и е предназначен да отговори на нарастващите изисквания на най-новите смартфони и таблети. Според компанията новият чип е със 75% по мощен от досегашния флагман на компанията Snapdragon S4 Рrо, който е в сърцевината на смартфоните Google Nexus 4 и Droid DNA. При създаването му Qualcomm са се водели от желанието си да постигнат огромна мощ и в същото време да щадят живота на батериите на смартфоните.

Snapdragon 800 е с 2,3 Ghz четириядрен Krait 400 процесор и 800 Mhz LPDDR3 памет. Позволява смартфоните от ново поколение да поддържат камера с резолюция до 55 МР, да записва и възпроизвежда видео с огромната резолюция 4K при 30 fps, както и HD мултиканално аудио.

Новият графичен процес Adreno 330 GPU два пъти по-мощен от предшественика си. Притежава най-новите безжични технологии със 150 MS/s LTE, както и WIFI 802.11ac, позволяваща достигането на скорост до 1GB в секунда.

Флагманът на Qualcomm на конкурентен пазар, където ще трябва да се бори с достойните си конкуренти Nvidia Tegra 4и Apple A6X, за да се наложи като лидер при нови смарт телефони и таблети.

Очаква се Snapdragon 800 да се появи в мобилни устройства към средата на годината.

Snapdragon 600 е подобен, но малко по-слаб модел, да се разглежда като ъпдейт на Snapdragon S4 Рго, от който е с 40% по-голяма мощ. Той е с четириядрен, 1,9 Ghz процесор с 320 GPU и LPDDR3, й ще бъде конкурента на Clover Trail и Tegra 4

От Qualcomm позиционират Snapdragon 600 като основен конкурент на Trail и Tegra 4чиповете. Очаква се да се появи много по-рано, още в края на март или началото на Април.

Също така бяха споменати и по-скромните модели Snapdragon 400 и Snapdragon 200 но те ще бъдат обявени по-късно през годината и засега не се знае много за тях.

Подробна информация за новите чипове на Qualcomm може да бъде намерена на официалния сайт на компанията a може да разгледате и видео от представянето на Qualcomm на CES 2013.

  

Снимкa: Qualcomm

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване