01/13/13 08:03
(http://www.azcheta.com/)

Приключения опасни за читатели прекрасни

Преди 5-6 години в един от софийските театри се играеше детската постановка “Приключения опасни със герои сладкогласни” по сценарий на Недялко Йорданов. С Карин Стоева решихме да отидем и това се превърна в най-страхотното ни изживяване, свързано с театъра до момента. В продължение на около 2 часа актьорите се раздаваха с пълни шепи на любопитната публика, а самият сюжет успя да закове вниманието на пълната зала през цялото време на постановката. Седмици след това с Карин си тананикахме:

“Хей, приятелю, здравей!
Наш`та песничка запей.
Тя е нужна. И дори
прави хората добри.”

Бях забравила за неповторимото изживяване от пиесата до преди няколко седмици, когато… Неочаквано разбрах, че изд. “Милениум” са пуснали на пазара книжката “Приключения опасни със герои сладкогласни”!!! Веднага се сдобихме с нея, а удоволствието от четенето бе почти като да сме отново в залата. Римуваните диалози, песничките и завръзката около състезанието – всичко го има в книжката, плюс невероятно красиви рисунки и прекрасно оформление!

Хм, ако обаче не сте гледали постановката и не знаете цялата история, ще ви разкажа накратко: всичко се развива в две действия. Магарето Генчо и гарванът Пенчо са участници в телевизионната програма “Състезание за двама”. След доста смешното им представяне, водещият обявява важното съобщение, че ще се проведе конкурс за естрадна песен “Едно от десет”, в който всички животни могат да участват.

Генчо и Пенчо, в комплект в бухала Илия решават да пеят в трио. Журито пък за конкурса е в състав: пъдпъдъкът Харалампи, щъркелът Йордан и лисицата Елвира. Както сигурно се сещате, на измама намирисва. Съвестта на някой не е чиста!

Бурна надпревара ни очаква: Генчо, Пенчо и Илия срещу Слави, Димитър и Стоянка – неговата вярна сянка. Кой ще победи? Ще определиш и ти!

Цялото ревю с музикален поздрав от мен и Карин можете да прочетете в "Детски книги".

Вземи тази книга с отстъпка!





Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване