01/14/13 04:00
(http://socialevo.net/)

20 страхотни статии, които може би сте пропуснали

20 страхотни статии, които може би сте пропуснали

През изминалата седмица се случиха интересни неща. Може би на челно място е провелото се изложение за потребителска електроника в Сан Франциско – Computer Electronics Show (CES) 2013. Участниците в изложението се надпреварваха да показват най-новите играчки, с които ще ни изкушат през 2013 година. Ето и 20 статии с интересни новини през изминалата седмица, които може и да сте пропуснали.

Коледа донесе 27% повече онлайн продажби в САЩ

Experian публикува изследване, засягащо онлайн продажбите в САЩ по Коледа. Според него тази Коледа потребителите в САЩ са похарчили повечко в онлайн покупки в сравнение с 2011 г.

QR пазаруването улеснява живота на мъжете

Мобилното приложение Hointer ви помага при пазаруване посредством QR кодове. С прости думи, това е система за пазаруване. Тя улеснява купувача в избора му, спестява му време и нерви, а също така спестява доста работа и на персонала на магазина.

Foursquare също са застигнати от “Privacy Change” синдрома

Foursquare обявиха, че смятат да променят своите условия, засягащи информацията, която споделяме в социалната мрежа. Как ни засяга нас тази промяна? Вижте в статията.

Скоро: Премиерата на Sony Xperia Z (Yuga) и Xperia ZL (Odin)

Очакваше се, че Sony ще обявят новите модели Xperia Z (C 660X Yuga) и Xperia ZL (C 650X Odin) на пресконференция по време на Consumer Electronics Show (CES) 2013. Това се оказа вярно. 

Цветовете на дъгата, събрани в една електрическа крушка

iLumi е приспособяваща се, енергийно ефективна осветителна крушка, която чрез Bluetooth се свързва със специално разработено за целта приложение. Чрез него всеки един човек може да нагоди светлината и цветовете в дома си, към които се стреми.

Портативна енергия, създадена от водата

PowerTrekk е уникално по рода си зарядно, което произвежда енергия с помощта на вода. Представете си само да разнасяте със себе си мини ВЕЦ. Звучи смешно, но е факт. 

Hyundai и Kia скоро ще си имат бордови Google Maps и Places

Скоро можем да очакваме автомобил под марката на Hyundai и Kia, чиято навигация ще разчита на невероятно богатата на информация дигитална карта на Google. Освен това зад красивия екран на вградената навигация ще е скрита и услугата Google Places – един чудесен приятел на пътешественика.

Всичко за новите Series 7 Chronos и Series 7 Ultra лаптопи от Samsung преди CES 2013

Samsung обявиха официално два нови модела от своята популярна Series 7 продуктова линия, които бяха показани на Computer Electronic Show (CES) 2013. Това са лаптопът Samsung Series 7 Chronos (770Z5E) и ултрабукът Samsung Series 7 Ultra (730U3E).

Nokia Lumia 920 и 820 официално с цени в България

В каталога на Germanos можете да намерите двата топ модела от Nokia, които са с Windows Phone 8. Това са топ моделите Nokia Lumia 920 и Nokia Lumia 820. Цените са съответно 838.60 лв. и 597.60 лв.

Ubuntu OS за мобилни телефони: Дестилирана елегантност

Canonical обявиха намерението си да пуснат мобилна операционна система Ubuntu, специално пригодена за работа с мобилни устройства. Добрата новина е, че Ubuntu OS ще може да се инсталира на мобилни устройства, работещи под Android (все пак това е Linux). Очаква се и в началото на 2014 година да се появят мобилни устройства, работещи под Ubuntu OS, с ARM и x86 процесори.

Той: Искам квадрокоптер! Тя: Квадрокакво?

С най-прости думи, това е машинка, приличаща на хеликоптер, но с четири перки и невероятни двигателни способности. Конкретната играчка, по която всички са пощурели, се нарича Pаrrot AR.Drone 2.0.

Ще изгрее ли звездата на LG Optimus G2 на CES 2013? [Видео]

LG пуснаха видео “teaser”, с което искат да привлекат вниманието на потребителите за премиерата на новите продукти, която направиха на CES 2013 в Лас Вегас.

Нов дизайн на Facebook предлага Фред Нерби

Концепция за дигитална промяна на Facebook от шведския дизайнер Фред Нерби. Неговата концепция за нов дизайн на Facebook e интересна и завладяваща.

Pinterest купува Punchfork и влиза в кулинарията

Pinterest придоби първата си рожба. Това е bookmark сайтът за кулинария Punchfork, който се специализира в споделяне и оценяване на различни видове рецепти. Самата платформа има сходен дизайн, което я прави изключително привлекателна за Pinterest.

Горещо: Български сайт изпревари всички с ревю и цена на още необявения таблет на Асег, Iconia B1

Екипът на родния сайт Tablet.bg изпревари всички по света с подробно ревю на прототип на още необявения официално таблет Асег Iconia B1. Интересна подробност е, че освен ревюто от сайта имат и информация, че Acer Iconia B1 ще се появи на пазара у нас през първото тримесечие на 2013 година, а цената, на която ще се предлага таблетът в България, е 349 лева.

Историята ни в Twitter става достъпна чрез Library of Congress

Оказва се, че американската асоциация Library of Congress, целяща да помогне на света за по-добро развитие на личността, ще се опита да използва всички “туитове” в световен мащаб, за да достигне до нови открития.

Проблемите на HTC се коренят в маркетинга?

Повечете от вас сигурно са наясно, че компанията за производство на смартфони HTC изпрати доста неприятна година. Пазарните дялове на компанията не бяха никак цветущи, а този в САЩ бе едва 6%. Конкурентите в лицето на Samsung и Apple на свой ред отбелязаха ръст, като техните пазарни дялове бяха съответно 26.3% и 17.8% по данни на comScore. Именно това бе причината от HTC да потърсят обяснение за незадоволителните резултати.

С Facebook Messenger пращаме и гласови съобщения

Facebook пуснаха ъпдейт на мобилното приложение Facebook Messenger, което ще позволи на потребителите с iPhone или Android мобилни устройство да изпращат на приятелите си кратки гласови съобщения с продължителност до 1 минута.

Nokia Catwalk ще се казва наследникът на Lumia 920

Вече се подготвя наследник на флагмана на Nokia, Lumia 920, работещ под Windows Phone 8 операционна система.Смартфонът носи името Nokia Catwalk и ще е изработен от алуминий, а не както досега от поликарбонат.

Царят на джунглата: Corning® Gorilla® Glass 3

Corning® Gorilla® Glass е стъкленото покритие, което се използва от над 33 водещи бранда, 900 модела и над 1 милиард от най-добрите смарт телефони, таблети и компютри. Ако вие притежавате смартфон или таблет от Acer, Asus, HTC, LG, Nokia, Samsung, Lenovo, Motorola, HP, Dell, Sony, шансовете са големи, че той е с покритие от Corning® Gorilla® Glass.

Това са само част от интересните неща, които публикувахме през изминалата седмица. Следвайте ни във Facebook, Twitter, Pinterest и Google+ за повече и винаги актуални новини. Поздрави и успешна седмица от нас!

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване