01/18/13 06:01
(http://socialevo.net/)

Кои социални мрежи ни тласкат към offline активност?

 

 

 

 

 

 

 

 

Много брандове все още не виждат ясно ползата от присъствието в социалните мрежи. А възможно ли е да грешат? Попаднахме на едно много интересно проучване направено от Avtiv Network за третото тримесечие на 2012 обхващащо: Facebook, LinkedIn, Twitter, Google+ и Pinterest. Целта, на което е да покаже ролята на социалните мрежи, като активатор за офлайн действия. Резултатите са интересни – 99% от анкетираните са извършили някакво действие в резултат от използването на социална мрежа. Двете платформи с най-голям дял фенове, предприели действие извън сайта след онлайн интеракция са Facebook и Pinterest съответно с 87% и 70%

Стане ли въпрос за другите резултати от проучването, то несъмнено най-интересни са тези за потребителите направили покупка или заплатили за услуга, като резултат от използването на социална мрежа. 23% от потребителите на Facebook и 21% от мрежата на Pinterest, отреждат първите две места за платформите и в тази категория. На трето място с 14% се нарежда Twitter.

 В проучването на Active Network е измерено и какъв процент от потребителите на социални мрежи са ги използвали за директен контакт или са осъществили среща на живо посредством интеракция със сайт.

  •  С 70% и 56% Facebook и LinkedIn, са мрежите използвани най-много за директен контакт с други потребители.
  • При срещите на живо, породени от онлайн комуникация – Facebook и LinkedIn отново са начело с 40% и 25%.

 

Според данните от проучването потребителите на Facebook и Twitter е най-вероятно да участват в събитие. 44% от използващите Facebook и 25% от последователите в Twitter са посетили или участвали в публична лекция, спортно събитие или конференция, като резултат от интеракция със съответната социална мрежа.

 Макар и глобални, подобен тип статистики ясно показват нарастващата значимост на социалните мрежи в маркетирането. Резултатът от комбинирането на онлайн и офлайн активностите на всяка компания би допринесло за цялостното й представяне, а посредством това и до увеличаването на потребителите, тяхната активност и приходите.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване