01/21/13 14:20
(http://www.azcheta.com/)

Поезия, музика, математика и древни същества - тази вечер в СУ

16182 1Винаги съм вярвала, че едно от най-хубавите неща на университета е възможността да събира различни хора, да дава нетрадициоен поглед към познатото и да помага за раждането на страхотни идеии от най-баналното и скучно нещо.

А понякога самият университет е и истинската арена за осъществяването на тези идеи във вдъхновение за изкуството, науката, живота.

Такава страхотна идея е форумът „При Мамута: учени, поети, музиканти, роботи – срещи около човешкото” от “една щастлива хрумка” на проф. Миглена Николчина, който тази вечер (21 януари) има своята седма среща и първа годишнина.

От 19.00 ч в 292 аудитория на Ректората организаторите ни обещават комбинация от поезия, музика и точни науки, която ще ни изведе от коловоза на очакваното.

Ще ни срещнат с Иван Ланджев х 2. Първо с поета Иван Ланджев, който под звуците на китарата на Георги Георгиев от „Остава“, ще чете стихове от предстоящата си книга. А след това ще се срещнем и с математика проф. Иван Ланджев, който който може би ще ни разкаже за тайните на числото π, за съвпаденията и вероятностите или нещо напълно неподозирано.

Форумът няма да мине и без традиционната вече разходка в Музея по палеонтология и историческа геология, заедно с доц. д-р Марин Иванов, в която прастарите чудовища се надигат за нов живот или поне за нова история.  

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване