01/24/13 04:00
(http://socialevo.net/)

Как да подобрим ангажиранността сред феновете си във Facebook?

likes

Как да подобрим ангажиранността сред феновете си във Facebook?

В началото на 2013 г. пред компаниите продължава да стои въпросът коя социална мрежа да използват, за да ангажират своите клиенти и потребители. Според доклад на Spredfast отговорът е Facebook. Проучването сред 154 компании показва, че Facebook ангажира потребителите почти 10 пъти повече от Twitter, следващата най-предпочитана социална мрежа сред тях. Измерването е чрез индекс, който отразява социалната ангажираност. Компанията изчислява ангажираността като сбор от харесванията, ре-туитите, коментарите, споменаванията на активностите съответно във Facebook и Twitter. Средният брой на взаимодействия за всяка активност, публикувана чрез социалните мрежи Facebook и Twitter, е съответно 549 и 60.

Според проучването на Spredfast средният размер на мрежата от фенове на една компания е съответно 1.6 милиона фена във Facebook и 183 хиляди последователя в Twitter. Именно това налага предпочитането на Facebook като място за комуникация с клиентите, защото повече потребители означава и повече хора, които ще се ангажират с активност като харесване, коментиране и споделяне.

Ето и няколко от основните изводи, които можем да направим за нуждата от социалните мрежи днес:

  1. Компаниите управляват все повече социални акаунти от когато и да било друг път.
  2. Най-силна е социалната ангажираност във Facebook.
  3. Компаниите достигат близо 50 милиона социални импресии за едно тримесечие.

 

Как да увеличим тази ангажираност на практика обаче? За да може всеки един „лайк“ на фен страницата ни да означава истинска активност, ви предлагаме 3 сигурни начина:

  1. Един от най-важните аспекти, който движи покупките на потребителите, е това какво мислят приятелите им. Това е и насоката, в която трябва да мислите. Когато създавате ангажираност (споделяне, коментари, харесвания на ваши постове във Facebook), тази подкрепа се появява в профилите на потребителите и се споделя в Newsfeed-a на техните приятели. Колкото по-голяма и с по-интересно съдържание е тя, толкова по-голяма е вероятността и приятелите на вашите фенове да харесат страницата ви.
  2. Създайте позитивен имидж едновременно чрез социалната мрежа и чрез традиционните маркетингови инструменти, включващи високо качество на продукт, иновативни продукти, високо корпоративно обществено съзнание, традиционно рекламиране, продуктово позициониране, което коренспондира с вашата целева аудитория, и добри маркетингови стратегии в самите социални медии.
  3. Осигурявайте ценно съдържание. Давайте на феновете информацията, от която имат нужда. Заинтригувайте своите фенове, задавайте им въпроси, интересувайте се от тях. Това е най-сигурният път към взаимната комуникация, която ще ги задържи именно на вашата страница.

 

Разбира се, познаването на вашата аудитория – какво харесва тя, какво я вълнува – е първата стъпка към подобряването и развитието на имиджа на вашия бранд. Експериментирайте и следете какво съдържание предпочитат вашите фенове, интересувайте се от техните проблеми и никога не ги оставяйте да скучаят. Това е и начинът да станете важна част не само от техния онлайн живот, но и те да се ориентират именно към вашите продукти на пазара.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване