01/26/13 11:42
(http://nellyo.wordpress.com/)

Резолюция на ПАСЕ: мониторингът ще продължи

На 22 януари    в Страсбург в рамките на Първата част от редовната си сесия за 2013 г.  Парламентарната асамблея на Съвета на Европа прие резолюция, с която се продължава  пост-мониторинговия диалог с България.

По-точно, областите се редуцират до три: реформа на съдебната система, промяна на Избирателния  кодекс, свобода на медиите и прозрачност на тяхната собственост.

Макар правителството да извежда като новина споменатия в текста съществен напредък,  Съветът на Европа  в заглавие информира за продължаването на мониторинга въпреки постигнатия напредък.  Въпрос на гледна точка.

Италианският делегат Волонте  в  доклада си   (т.123-133) маркира основните проблеми в медиите – непрозрачна собственост, държавно субсидиране на вестници, незавършен преход на държавната телевизия към обществена, поръчкова журналистика.

Вицепремиерът изрази пред БНТ  становището на управляващите, че българските делегати в ПАСЕ, подкрепили продължаването  на мониторинга, действат във вреда на България.


Публикувана на 01/26/13 11:42 https://nellyo.wordpress.com/2013/01/26/pace-3/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване