01/31/13 08:42
(http://www.azcheta.com/)

Мич и Ейми и техните проблеми

Мич и Ейми Хъф са близнаци. И двамата ходят на училище в четвърти клас и са много симпатични. Но приликите между тях май се изчерпват с това. Докато разликите…

Мичъл Хъф е цар на математиката, може да измайстори скейтборд от стари части и никак, ама никак не обича да чете. Ейми, от своя страна, няма никакъв проблем с книгите (дори и с най-дебелите), може да рисува и твори страхотни малки макети, а също и да свири на чело. И най-много от всичко обича да дразни Мич във всеки удобен момент. Той пък никак не обича да си трае и винаги гледа да си отмъсти, като например открадне желанието на Ейми. Въпреки дрязгите помеду им, близнаците често си помагат и се разбират без думи.

Проблемите на Мич са няколко:

1. Алън Хиблър – побойник от по-горен клас, чийто баща е известен професор и славата на бащата не понася на сина;
2. Книгите и четенето
3. Макетът на дъскорезница на Джон Сътер.

С четенето и майсторенето на малка дъскорезница от клечки за зъби момчето се справя с помощта, идеите и съветите на сестра си, но Алън Хиблър застрашава цялото му съществуване. Побойникът не се спира пред счупения скейтборд на Мич, провежда му всекидневен тормоз с обстрел с евкалиптови пъпки, а накрая дори посяга на Ейми. И ако тактиката Мич да си мълчи и да не обръща внимание не работи в случая, какво ще направят двете деца, за да се отърват от ужасния хулиган? Решенията често пристигат сами, понякога преоблечени като правописни грешки…

Но ако сте решили, че само Мич има проблеми, грешите. Ейми има огромна драма с таблицата за умножение, която не може да запамети. За неин срам, баща й е счетоводител, но при нея сметките изобщо не вървят. И ако през годините успява да се измъкне по един или друг начин от трудните сметки на контролните, с пристигането на аудиовизуалните пособия училищният живот на момичето е тотално застрашен. Може ли касетофон да диктува задачите? Как можеш да го попиташ втори път за задачата, за да спечелиш време? И как да успееш да пресметнеш всичко, когато просто НЕ ЗНАЕШ таблицата за умножение? Тези въпроси връхлитат Ейми и тя вече се вижда опозорена… докато не  спира токът. Понякога получаваме втори шанс и момичето решава да се възползва от него, без да се излага пред приятелите си. На помощ й се притичва единственият, който я разбира и може да предложи помощ, без да й натяква или да я притеснява. Кой е той? Мич, естествено!

Ситуациите, в които двамата близнаци изпадат, се случват на всеки от нас, а решенията, които ни предлагат двете деца, често могат да са ни от полза. И ако не обичате да четете или пък да смятате, ако се сблъсквате с побойници или се страхувате да дадете шанс на нов приятел да ви се разкрие, прочетете „Мич и Ейми“. Ще попаднете на златна мина!

Книгата “Мич и Ейми” участва в списъка с четива, включени в “Читателска щафета 3 мини”. Не пропускайте да узнаете всичко за щафетата, да се позабавлявате с героите на Бевърли Клиъри и да изпратите формата си за участие в играта! Подробностите ще откриете тук.

Вземи тази книга с отстъпка!





Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване