02/04/13 04:00
(http://socialevo.net/)

250 хиляди Twitter акаунта бяха хакнати

twitter hacked

250 хиляди Twitter акаунта бяха хакнати

Една от най-популярните социални мрежи в света, Twitter, и смятана за най-бързата в отразяването на събития в световен мащаб в реално време бе ударена за пореден път. Станахме свидетели на разбити акаунти и източване на информация от потребителите на Twitter. Този път пострадалите наброяват 250 хиляди. На практика това означава, че микроблогинг платформата, която бе основана през 2006 г., е била ограбена с информацията на доста голяма част от своите потребители.

Регистрираните профили в Twitter наброяват 500 млн. към юли, 2012 г. Според официалния блог на информацията, която е била открадната от страна на хакери, се е състояла в потребителски имена, e-mail адреси, разговори и пароли. Ако се чудите дали вашият профил е сред хакнатите, вече има отговор на този въпрос. Всеки един атакуван профил е бил рестартиран от страна на Twitter и е получил новата си парола на пощата, с която е регистриран.

Това, което съветват от Twitter, е да използвате уникална парола за тяхната платформа, която съдържа не само букви, но и цифри. Освен това специалистите призовават всички потребители да създават пароли, които по-дълги от 10 символа, което значително понижава риска от пробив в профила ви. Опасността вашата лична информация да изтече не е малка. Всичко това отива при специалисти, които знаят как да използват личните ви данни не само за таргетиране чрез рекламни и маркетинг послания, но биха могли и да ви манипулират. Заплахата е най-вече за най-малките, които са силно уязвими в онлайн пространството. Добре е да обърнем внимание и на този факт. От Twitter са сезирали всички необходими правителствени организации в САЩ и ще бъдат взети мерки за локализирането и наказването на хакерите, предприели тази атака.

Снимка: Twitter

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване