02/06/13 07:29
(http://www.azcheta.com/)

Дийн Кунц из дебрите на ужаса и тъмнината

Мрачните истории са специалитетът на Дийн Кунц, а самото заглавие на "Какво знае нощта" е достатъчно, за да подскаже, че последната издадена у нас негова книга е за четене предимно в тъмната част на денонощието.

Кунц предлага история, която лесно прескача от реалното в света на измислиците и въпреки това историята звучи до голяма степен правдоподобно.

Сюжетът се завърта около полицая Джон Калвино, чието семейство е било зверски убито, а десетилетия след този инцидент историята сякаш се повтаря с друго семейство. Случилото се връща главния герой в предишните му кошмари, чрез сблъсъка с убийство, извършено по абсолютно същия начин, както това над близките му.

Почеркът на убиеца Алтън Търнър Блекууд личи ясно, макар че този път зад жестокото дело стои младо момче. Загадката се заплита още повече, когато невръстният убиец умира, а убийствата продължават, следвайки логиката от миналото.

Оттук насетне Кунц прекрачва в света на внушенията, като паралелно с това разказва историята на Блекууд и превръщането му в безмилостно чудовище. Междувременно духът на серийния убиец започва да се вселява в близки на полицая и заплита нишката от ужаси в невъзможен за разплитане възел.

Това, което определено трябва да се признае на Кунц, е способността му напълно да потапя читателя в мрачната и тягостна атмосфера. Проблемът на книгата се крие в бавното развитие на историята, защото от средата до финала действието е на забавен кадър. До голяма степен описанията са излишни, така че се заредете със сериозна доза търпение преди да се потопите в дебрите на нощта. От друга страна, клишета в стил телевизионен сериал никак не липсват.

Вземи тази книга с отстъпка!

 

 

 

 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване