02/08/13 12:45
(http://www.azcheta.com/)

Буковски в бутилка

bukКнигите са много повече от текст и добрите графични дизайнери знаят това отлично. 

За своя курс по типография италианският дизайнер Валентино Боргеси има за задача да направи дизайна на 4 книги от един и същи автор. Боргеси разказва в своя блог "Избрах Чарлз Буковски и неговите книги, в които ключови герои са винаги сексът, жените и алкохола. Самият Буковски също е алкохолик, прекарва по-голямата част от живота си пиейки, без дом, с мръсни дрехи и дълга брада... Обикновено пишел късите романи пиян, така че историята идва директно от нестабилното състояние на ума му, историята идва от алкохола".

За своя проект Боргеси избира 4 различни алкохолни питиета: уиски, ром, вино и абсент, и поставя ръчнонаписаното заглавие на всеки роман във съответната форма на бутилката, като по този начин създава своята серия.

За да развие идеята си, дизайнерът използва и интересни дизайнерски похвати и в оформлението на текста на самите книги - зачеркнати редове, отпечатъци от чаша/бутилка, петна от мастило. 

На нас проектът ни хареса толкова много, че нямаше как да не го споделим с вас... е, надяваме се, че ще послужи и за вдъхновение на родните издатели и дизайнери, защото определено удоволствието от четенето не идва само от текста, а от и цялостното усещане от една книга. 

Разгледайте галерия от проекта на Валентино Боргеси тук

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване