02/10/13 16:27
(http://www.azcheta.com/)

Януарски книжни вълнения

"Нова година, нов късмет!" Почваме с това клише и обещаваме да няма повече такива, поне за този текст. Януари обаче при всички случаи беше доста силен за твоята лична книжарница "Книга за теб" и за това определено е помогнала безплатната доставка на всички книги в цялата страна, обикновено в срок от 24 часа.

Какво обаче сочат цифрите - страхотен старт на годината за филмирана книга, за книга за татковци и за една доста постоянна в представянето си при нас книга. Позна ли ги вече?

На третата позиция през януари се нареди вечният "Шантарам". Сигурни сме, че зимните дни след празниците са настроили много хора приключенски, така че отскачането до Индия е било вярното решение. Определено!

Буквално в подножието на върха (вярно, че бяхме обещали да няма повече клишета, ама ето...) остана ужасяващо любимата ни, понеже е адски забавна, "Невероятните приключения на Унки Марлюнки". Много ни се иска да вярваме, че с всички бройки се е случило точно това, което трябва да се случи - татковци са ги чели на своите деца. Нали?

И какво остана? А, да, да ти кажем кой е месечният ни победител в класацията за най-продавани книги на www.knigazateb.com за януари 2013. Той не е много изненадващ за нас, но определено ни харесва, че е една от наистина най-добрите заглавия, дошли в България през 2012-та - "Облакът Атлас" на Дейвид Мичъл. Холивуд винаги прави чудеса с книгите, това е.

Все пак, няма да пропуснем и подредилите се извън челната тройка - "Жестокото присъствие на времето" и чудната Барселонска трилогия на Сафон в специална колекция с намаление. 

Битката за февруари също е достатъчно ожесточена и вече няколко заглавия подават рога към върха, но... ще видим след по-малко от месец. Приятно четене!

 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване