02/11/13 09:29
(http://vasvalch.com/)

Наградете инфлуенсърите – пример от LinkedIn

linkedin

Повечето ми познати, които имат профил в професионалната мрежа LinkedIn, получиха мейли през последните дни. И се похвалиха с тях – не на един и двама, а на всичките си познати. Как LinkedIn успя да създаде такъв viral мейл и как вие можете да го използвате?

Накратко, ако случайно не сте си отваряли пощата скоро, вероятно там ви чака мейл от LinkedIn. Мрежата отпразнува 200 милиона потребители с благодарствен мейлинг към своите поддръжници. За различни групи потребители мейлите бяха различни – всички обаче включваха доказателство за това колко важен за мрежата е даден потребител. При мен пристигна информацията, че съм във водещия 1% на разглеждани профили. Други познати споделиха, че са сред първите 500 000 български потребители и различни сходни хвалебствия.

linked-in

За всеки имаше по нещо мило и доказващо лоялността и важната роля в LinkedIn. Кампанията беше организирана по случай своеобразен юбилей – 200 милиона потребители в LinkedIn. Към мейла имаше линк за допълнителна информация и инфографика на растежа в мрежата.

Мейлите се превърнаха в нещо, което всеки искаше да сподели с познати. Поласкани от свидетелството за своята важност, потребителите разказаха на своите приятели – така LinkedIn създадоха viral послание с голям заряд.

Защо работи?

Писмото беше успешно по няколко причини:

  • Вместо да сложи ударение върху истинската новина – броя регистрирани потребители – то даде информация за нещо, което е интересно на потребителите и ги засяга лично.
  • Всяка група потребители бе поласкана индивидуално – инфлуенсърите получиха признание за своята популярност, първите поддръжници бяха похвалени за своята вяра в мрежата. Ако посланието беше хомогенно, то нямаше да е толкова лично и въздействащо.
  • Потребителите получиха доказателство за своята важност – нещо, което всеки естествено би споделил.
  • От LinkedIn предоставиха лесен начин за споделяне на информацията – колкото по-явни са социалните бутони, толкова повече споделяне ще има. LinkedIn предвидливо дадоха достъп с един клик до Facebook, Twitter и своята собствена мрежа, така че потребителите да се похвалят още по-лесно.

Какви са изводите: дайте на потребителите нещо важно за тях, направете го лично и уникално и им дайте начин да го споделят по-лесно.

___
снимка: Mashable

The post Наградете инфлуенсърите – пример от LinkedIn appeared first on Васи ли?!.

Публикувана на 02/11/13 09:29 http://feedproxy.google.com/~r/vasvalch/feed/~3/vHy1umK_2-4/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване