02/13/13 06:41
(http://socialevo.net/)

Google ще плати 1 млрд. долара на Apple

Google

Google ще плати 1 млрд. долара на AppleОчаква се през 2014 г. Google да плати на Apple над 1 млрд. долара за запазване на споразумението, съгласно което Google е търсачка по подразбиране за всички мобилни устройства на Apple работещи под iOS. Тази информация ни съобщават от Techcrunch цитирайки анализатори от Morgan Stanley.

Съобщава се още, че през 2009 г. същото споразумение между Google и Apple е било за 82 милиона долара. Според анализаторът Скот Девит от Morgan Stanley, че сумата ще нарасне през 2014 година най-вече заради значителният ръст на iOS устройства.

Приходите от реклама от търсачката на Google ще се разпределят 25:75 в полза на Apple, но въпреки това сделката между партньорите е полезна и доходна и за двете компании. Но все пак това са значителни планирани постъпления за Google, чиито приходи за миналата година са 2,9 милиарда долара.

Тази сделка е полезна както за Google така и за Apple в битката им с Microsoft и мобилните устройства на Nokia и BlackBerry, които ползват по подразбиране Bing търсачката на Microsoft.

 Снимка: Google

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване