02/13/13 12:09
(http://asktisho.wordpress.com/)

Творци на собствената си реалност

Експериментирам  с доста утвърждения или така наречените “ежедневни мантри”, за които толкова много се пише в съвременната ню-ейдж литература.

Мисля, че открих най-добрите от тях:

Time
Health
Energy

Freedom
Adventure
Creativity
Travel
Success

THE FACTS

Няма значение на какъв език са написани.

По-якото е, че обединени, те също правят една мантра. Тип констатация. В сегашно време. В първо лице, единствено число. Няма “искам” и няма “ще”. Всичко се случва тук и сега. В сегашно време. Или изобщо не се случва…

Още по-правилно е, когато “мантрите” са подкрепени от дела. Само убеждението не е достатъчно. Редовно си казвам: “Да, това е начинът, по който искам да живея. Да, така се виждам. Така изразявам себе си най-добре и вдъхновението, което е в основата на моята същност. Но какво точно направих днес по въпроса?”

И, ако не съм направил нищо, сядам и го правя в момента…на часа.

Действията са изключително важни!

Ще си позволя да ви припомня принципа на Нийл Донълд Уолш, даден в “Разговори с Бога”, относно това как човек твори своята реалност, в сравнение с това как Божественото у нас твори. Всички сме миниатюри на Твореца, не се съмнявайте в това. Всички можем да творим – в истинския смисъл на думата, а не просто да цапаме хартията с мастило. Истинското творчество е да сътворяваш реалността, в която живееш. Ежедневно. Има два начина: Божественият и човешкият. И двата са валидни, но разликата е в размаха. Перифразирам свободно:

Ето как човекът твори своята реалност. Канят Джон на концерт. Той решава да отиде. Първото, което се поражда е мисълта, идеята за концерт. След това идва ред на думите. Джон се обажда на жена си и я моли да му приготви костюма. “Обещал съм да отида на концерт”, казва той. Мисълта се превръща в думи. “Да, ще дойда на концерта”, потвърждава той на организаторите. Вечерта Джон сяда в колата, пали двигателя и наистина поема към концертната зала. Думите му се превръщат в дела. Джон пристига точно навреме за концерта и заявява: “Ето, тук съм. Както обещах”. Реалността му вече е факт. По този начин човешкото у нас твори. В тази последователност – мисли, думи, дела – ние сме изградили своите къщи, магистрали, компютърни системи и цялата човешка цивилизация. Така сме я превърнали в реалност. “В началото беше Словото” или първо е идеята, мисълта, чертежът идва след това, докато всичките тези мисли, думи и дела не се обединят в готовата вече сграда. Това не е лош метод, но той понякога изисква доста време и усилия. А има по-добър начин…

Божественото у нас твори  в точно обратната последователност! Всичко започва с действията. Те предизвикват думи, които затвърждават тези действия, а комбинацията от действия и думи се превръща в истински мисъл-форми, които се реализират. Причината е, че действието предхожда мисълта, дори думите, следователно е по-лесно да повярваме в тях. Затова казват, че който има достатъчно вяра, може да премести и планина. Ако не си успял да преместиш планината вече, значи нямаш достатъчно вяра. Или просто не ти се занимава с местенето на планини, а с много по-яки и по-смислени неща в момента. :)

Вторият начин е значително по-ефективен. Това е Божественият начин.

Затварям тази скоба, за да подчертая още веднъж колко важни, всъщност, са действията.

Действия = Действителност.

Даже и двете дебютират с Д. :)

REACT и CREATE са глаголи, които се пишат с едни и същи букви. Само последователността им се различава.

В предишния пост писах за щастието. Как се държи щастливият човек? Едва ли непрекъснато мърмори и се оплаква, в очакване на “светлото бъдеще”, както правят повечето от нас в ежедневието. Едва ли си намира оправдания да не бъде щастлив в момента, защото другите правят това, това и това…Не, той е щастлив в момента – в единствения момент, който реално съществува – щастлив е във вечното сега. Тези му действия, дори първоначално плахи и неубедителни, пораждат мисъл и думи, които само ги затвърждават във вечното сега.

Какъв е начинът, по който искате да живеете?

Как изразявате себе си и вдъхновението, което е в основата на вашата същност?

Какъв е вашият истински празник?

И какво правите по въпроса?

Творци сме на собствената си реалност.

Необратим факт.

Поемете отговорността, която произтича от всичко това.

Но и привилегията.

И се наслаждавайте на резултатите!

Тихомир Димитров


Публикувана на 02/13/13 12:09 http://asktisho.wordpress.com/2013/02/13/tvorci/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване