02/20/13 04:50
(http://socialevo.net/)

Twitter тестват нови методи за реклама

Twitter тестват нови методи за реклама

Twitter тестват нови методи за реклама

Както споделихме вчера, Twitter е основно мобилна социална мрежа. Това налага и специален подход към рекламодателите, на които трябва да се предложи удачен и ефективен начин да достигнат до своята целева аудитория от екраните на мобилните устройства. Ето така изглежда последният опит на Twitter. TechCrunch споделят, че за представянето на рекламата по този начин се използва технологията Twitter Cards, която социалната мрежа представи наскоро.

Идеята е интересна и много наподобява рекламите на мобилни приложения в приложението на Facebook за iOS и Android например. Представлява изображение, съпътствано от кратък текст и бутон – в случая той е “Get it now”. Щом го натиснеш, Twitter споделят с рекламодателя името ти, потребителското ти име в Twitter и имейла, с който си регистриран (както и телефонен номер, ако си го добавил), за да се свърже с теб. По този начин бързо и лесно можеш да се превърнеш в потенциален клиент на компанията, ако предложението й те е грабнало.

Тази функционалност все още се тества, така че не е сигурно дали ще се появи и дали ще е в тази си форма, ако това се случи. Хубавото е, че по този начин не се натрапва, докато в същото време дава добра възможност на компаниите да предложат по-лесен начин за контакт при интерес към рекламирания от тях продукт. Това ще е ценно допълнение към арсенала от инструменти за рекламодатели в Twitter – промотираните постове, профили и платеното присъствие в най-горещите теми, или т.нар. Promoted Trends.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване