02/23/13 04:00
(http://socialevo.net/)

97% от разговорите за вас и вашите продукти и услуги в Twitter са без @иметонавашиябранд

conversocialreport1

Conversocial е не само чудесен инструмент за обслужване на профили в социалните мрежи и управлението им от екипи, но и ценен източник на информация и съвети за поведение.

Последният им труд обхваща 11 000 туита, пуснати в социалната мрежа в рамките на 24 часа през януари тази година. В тях се споменават четири големи търговски вериги на дребно – Costco, Walgreens, Kroger и Safeway.

Оказва се, че 37% от туитовете за брандовете са свързани с обслужването.

Оказва се, че 37% от туитовете за брандовете са свързани с обслужването. Ако се вгледаме още повече, ще видим, че най-голяма част от туитовете за компаниите (15%) са преки впечатления от обслужването. 13% говорят за продукта, други 6% – за услугите и условията. 3% от съобщенията обаче са на клиенти, които са останали разочаровани поради някаква причина. Част от тези 3% са неспасяеми – дотолкова сме ги загубили поради някаква причина, че няма почти никакъв шанс да ги спечелим отново. Тези 3% не са много, но дори и само това, че са споделили нещо за вашия бранд в Twitter, говори за някаква степен на ангажираност. Неутралните към вашата компания просто биха обърнали гръб. Затова и си струва да се опитате да влезете в контакт с тях и да обсъдите какъв е бил проблемът, породил негативното им впечатление.

Всъщност едва 3% от туитовете, в които се говори за вашата компания, са адресирани към вашия туитър профил (или 0%, ако нямате такъв изобщо).

Има и още една категоризация на туитовете, при които се получават тези 3%. Всъщност едва 3% от туитовете, в които се говори за вашата компания, са адресирани към вашия туитър профил (или 0%, ако нямате такъв изобщо). Така че ако разчитате само на известия за споменаване, можете да изтървете доста ценна информация. Важното е да следите активно какво се говори за вас и да се включвате в разговорите, за които смятате, че можете да допринесете с нещо полезно. Това винаги се оценява добре.

Обичам Twitter именно заради това – откритите разговори и лесното общуване.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване