03/08/13 07:00
(http://socialevo.net/)

Официално: Google Street View в България

Официално: Google Street View в България

Официално: Google Street View в България

Както по-рано ви информирахме, от вчера у нас вече е достъпна услугата на Google – Street View. В 10 часа сутринта в четвъртък беше направено официалното й представяне лично от г-н Улф Шпитцер – програмен директор на Google Street View. На събитието присъстваха и маркетинг мениджърът на Google за България, г-н Бранимир Йосифов, мениджърът бизнес развитие за България, г-н Антон Пиралков, и основателят на Sofia free tour, г-н Бойко Благоев, както и заместник-кметът на София по “Култура, образование, спорт и превенция на зависимости” г-н Тодор Чобанов. Какво казаха те, специално за читателите на socialevo.net, ще разберете малко по-късно. Но преди това ще се опитаме подробно да ви разкажем как премина събитието.

На събитието присъстваха

Пръв пред любопитните погледи да на гостите на събитието говори г-н Антон Пиралков. Той обясни накратко какво всъщност представлява Google Street View. С услугата можете да направите виртуална разходка в една от близо 50-те държави, в които е активно приложението, да разгледате места, които планирате да посетите, или пък такива, които са твърде отдалечени. България е 48-ата държава, в която вече е достъпна Google Street View. Освен като туристически плюс, новата услуга може да работи идеално за нуждите на бизнеса, промотирайки различни сектори от икономиката. Както г-н Пиралков отбеляза, това ще е следващата стъпка в развитието на рекламата у нас.

България е 48-ата държава, в която вече е достъпна Google Street View

След него г-н Чобанов предаде поздравленията от кмета на София, г-жа Йорданка Фандъкова.

Г-н Благоев пък видя друго удобство в лицето на Google Street View. С негова помощ популяризирането на България ще бъде много по-лесно и образно, тъй като в момента основният проблем е липсата на достатъчно информация за страната ни. До момента Sofia (Plovdiv и Varna) free tour е посетен от над 27 000 души от 125 държави от цял свят. Сега, използвайки Street View, възможностите за достигане до по-голям кръг от хора са в пъти, пъти по-големи. Освен бъдещите посетители на страната ни, Google може да отведе и българите в чужбина до родните им места и така те да си припомнят топлината им.

 

Най-подробен в представянето, разбира се, беше г-н Шпитцер. Той беше наистина развълнуван да бъде за пръв път у нас и на шега сравни развиването и времето на работа по проекта с раждането и отглеждането на дете. За Google е важно да развива и подобрява продуктите и услугите си. Затова добавянето на Street View към Google Maps е още една много полезна страна. Проектът стартира през 2007 година в САЩ, след което постепенно започва да включва и други държави. Заснемането на различните градове и местности става със специално оборудваните коли и велосипеди на Google, на които са монтирани камери, улавящи гледката на 360 градуса. Г-н Шпитцер даде и някои интересни примери за използване на приложението, като отбеляза, че за него самия е било много приятно да се „разходи” по река Дунав, която му напомня за родината му.

Г-н Шпитцер

Съветът по туризъм в Швейцария също се възползва от възможностите, които предлага Google Street View, препоръчвайки на туристите различни дестинации, които те предварително могат да разгледат. Audi пък го използват в навигационната система на автомобилите си.  Изобщо може би няма сфера, в която приложението не би било полезно.

Една от тях със сигурност е образованието, отбеляза г-н Йосифов. За студентите ще е много удобно да разгледат висшите училища от цял свят само с един клик, за родителите им – да добият представа къде децата им се обучават и къде прекарват свободното си време. Има и доста нестандартни хрумвания. Едно от тях например е предложение за брак чрез Google Street View. Със сигурност досега по подобен начин не е бил задаван така важният въпрос “Ще се омъжиш ли за мен?”. Друг уникален случай разказва пък за художник, който рисува картини от места, на които не е стъпвал, а е гледал единствено посредством Google Street View. Примерите за безкрайни.

Предстои да се развива и проектът Google Art Project, чрез който могат да се разглеждат едни от световноизвестните художествени галерии и музеи. Надяваме се скоро в разнообразния каталог да попадне и България. Е, това е. Дано сме успели да ви заинтригуваме. Можете да разгледате още снимки от събитието на страницата на SocialEvo в Google + . От нас – приятно пътешестване във виртуалния свят на Google!

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване