03/13/13 03:20
(http://socialevo.net/)

Изследователи определят IQ, възраст и още по Facebook Likes

like

Изследователи определят IQ, възраст и още по Facebook Likes

Facebook продължава да е най-голямата социална мрежа. Там прекарваме много от свободното си време, харесвайки различни страници, снимки, приложения, понякога без дори да се замислим. Оказва се, че това може да бъде определящо за личността ни и да гововори много повече за нас, отколкото предполагаме.

Група изследователи от Кеймбриджкия университет успява да направи много точни оценки за човек единствено чрез нещата, които е харесал във Facebook. Те могат да определят възраст, раса, сексуална ориентация, IQ, политически възгледи и др., пишат slashgear. Изследователският екип анализира данни на над  58 000 потребители.

Доброволците предлагат още демографски профили и психометрични резултати от тестове, използвайки приложението myPersonality. След това изследователите прилагат like информацията към специално създадени алгоритми, проверяват повторно сборните резултати от информацията от профилите и личните тестове. Използвайки този метод, те са в състояние да създадат статистически модели, които могат да предскажат лични детайли, използвайки единствено информацията от т.нар “Likes”.

Според изследователите системата познава с 88% точност човешката сексуалност, с 82% религията и други. Интересното е, че е в състояние да определи дори и склонността към злоупотреба с вещества. Изводът е да внимаваме какво харесваме във Facebook, защото това в голям процент разкрива характера и личността ни!

Снимка: Bigstock Photo

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване