03/13/13 20:08
(http://ivo.bg/)

Не пеевски ми се, не смеевски ми се

Депутатът от ДПС Делян Пеевски е подал молба до Висшия съдебен съвет (ВСС), с която иска да бъде възстановен на длъжност следовател в следствения отдел на Софийската градска прокуратура (СГП), съобщи “Правен свят”.
Точката ще бъде вкарана като извънредна на утрешното заседание на ВСС.
Така, ако назначението му бъде гласувано, след разпускането на Народното събрание (НС) Пеевски ще работи под ръководството на новия началник на отдела Петьо Петров, известен и като Петьо Еврото, чието назначение също предизвика критични коментари.
Делян Пеевски почти не е работил като следовател.
Той бе назначен в столичното следствие през 2005 г., въпреки че нямаше необходимия юридически стаж. През 2006 г. обаче той стана заместник-министър на бедствията и авариите в правителството на Тройната коалиция.
Пеевски отново стана следовател за една седмица през юли 2009 г. преди да се закълне като народен представител на ДПС в 41-вото Народно събрание.
Заедно с майка си Ирена Кръстева той ръководи редица медии, свързвани и с банкера Цветан Василев.
С т.нар. медийна група около Пеевски и Василев са свързани вестниците “Монитор”, “Телеграф” и ТВ7.
През 2001 г. Пеевски беше едно от любимите деца и на НДСВ. Нашумя, когато стана съучредител на сдружението “Младежко НДСВ” заедно със сина на говорителката на царското семейство Галя Дичева – Росен. След време по нареждане на Сакскобургготски от НДСВ се разграничиха от тази организация, но Пеевски вече правеше бурна кариера.
На 21 години стана най-младият член на политически кабинет, когато беше назначен от министър Пламен Петров за парламентарен секретар на неговото транспортно министерство. Този пост му позволи да влезе в борда на директорите на “Пристанище Варна”.
Една от първите работи на Пеевски тогава била да поиска от ръководството на пристанището луксозен джип. След само четири месеца беше освободен от борда заради липса на образователен ценз и след големи разправии в Народното събрание за това какви хора могат и трябва да влизат в подобни бордове.
Най-големият скандал, в който той се замеси, беше свързан с приватизацията на зала “Универсиада” и спортния комплекс “Тотошанс” в Златни пясъци. С помощта царския любимец тогавашния спортен министър Васил Иванов-Лучано имотите неочаквано се оказаха апортирани от държавната фирма “Олимпика” ЕАД в смесено дружество, в което участваше частна фирма, свързвана със самия Лучано.
През 2007 г. Пеевски беше уволнен от поста зам.-министър в министерството на държавната политика при бедствия и аварии след грандиозния корупционен скандал между Румен Овчаров и Ангел Александров.
По-късно разследването срещу него беше спряно поради липса на доказателства и заради коалиционните си ангажименти премиерът Станишев беше принуден да го възстанови на поста му.

Р.S. Уважаеми читатели, пише ви вашият автор Иво Инджев.

Информацията в текста, който току-що прочетохте , преценявам за достоверна- каквато е например моята информация за прогонения от България руски игумен Филип, публикувана в сайта, от който препечатавам горния текст.

Подписвам се под информацията за Пеевски по смисъл ( но не и като стил- публикувам текста заради самата новина). Но няма да посоча източника. Така ще постъпвам вече с източници, които ползват моя информация, но не се позовават авторството ми.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване