03/18/13 08:34
(http://socialevo.net/)

Google “Keep” е новият съперник на Evernote

nexusae0_keep-5121

Вчера в интернет се появи нова Google услуга. Появи се замалко, загатна за своите възможности и изчезна. Услугата е Google Keep.

За съжаление днес тя вече не е активна но колегите от Android Police са успяли да направят скрииншотове, които показват детайли за проекта, който се разработва от Google с името “Keep” и вероятно ще е конкурент на популярната услуга Evernote.

Облачната услуга Кееp се отличава с изчистен дизайн и позволява на потребителите лесно да създават бележки и да прикачват към тях изображения и други файлове. Подобен проект има потенциал да постигне успех, ако бъде интегриран към другите популярни продукти на компанията като Google Now, Google+, Gmail и др. Koдовото име на услугата се оказва, че е „Memento”, което акцентира върху ключовата и функционалност за лесно създаване и синхронизиране на бележки.

Все още от Google не са коментирали официално този проект, но вероятно скоро ще научим повече подробности за новия конкурент на популярното приложение Evernote. Засега разполагаме само с няколко скрийншота, направени от колегите от Android Police които показват визията на Google Keep и можем да се надяваме, че на I/O конференцията ще разберем всичко за нея. 

 Ето как изглежда Google Keep преди линка да бъде деактивиран:

Google “Keep” много прилича като функционалност на Google Notebook. Помните го нали?  Има списък с бележки, които можете да оцветявате в различни цветове и да подреждате. 

 

Има  ”List” и “Thumbnail” изглед. Също така имате предварителен преглед как ще изглежда бележката ви, когато е активна.

 

Типично за Google  в “Keep”  има интегрирана търсачка, която прави намирането на бележки лесно и удобно.

За сега, това е всичко което знаем, но се надяваме на 15 май 2013 година на Google I/O да се запознаем по – подробно с “Keep”.

Снимки: Android Police

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване