03/18/13 09:52
(http://socialevo.net/)

HP и Samsung предлагат ново решение за мобилен печат

HP и Samsung предлагат ново решение за мобилен печат

HP и Samsung предлагат ново решение за мобилен печат

Хюлет-Паркард представи ново решение за печат, което се предлага в избрани устройства на Samsung. То ще даде лесна възможност на потребителите да печатат директно към над 180 модела мрежови принтери на HP в сериите мастиленоструйни и лазерни принтери HP Inkjet и HP LaserJet. Новият Samsung GALAXY S 4 може лесно да печата документи, снимки и уеб-страници директно към принтери на HP.

Сътрудничеството демонстрира продължителните инвестиции и водещата роля на Хюлет-Паркард на пазара на мобилен печат, задоволявайки основна потребност на съвременния мобилен потребител, а именно – персонализиран печат при поискване, възможен практически отвсякъде.

Отличаващо се от съществуващите приложения за мобилен печат на пазара, новото вградено решение на Хюлет-Паркард и Samsung не изисква инсталация, инструменти, драйвери или настройка на мрежова конфигурация на телефона, което прави мобилния печат лесен и удобен. Освен това предложението е едно от малкото решения, предлагащи детайлни настройки на принтера и опции като двустранен печат, цвят, ориентация на страницата и вид на хартията. Предлагайки тези възможности и много повече, новото мобилно решение ще направи печата в движение много по-лесен, като спестява време и усилия на потребителите.

Функцията ще се поддържа от новия Samsung GALAXY S 4 и ще бъде налична по-късно тази година като част от надстройката на фърмуера на Samsung GALAXY S III и Note II, позволяваща вградена, безжична съвместимост за печат.

Потребителите могат да печатат по два начина: като свържат автоматично мобилното си устройство на Samsung и принтер на Хюлет-Паркард в една локална мрежа чрез безжична Wi-Fi връзка или като използват технологията на HP чрез безжичен директен печат.

“Потребителите продължават да търсят начини за печат от смартфоните или таблетите си“,

сподели Стивън Нигро, старши вицепрезидент на Мастилени и Графични решения за печат в звеното Персонални системи и решения за печат на Хюлет-Паркард.

„Партньорството ни със Samsung е поредният пример за това как Хюлет-Паркард позволява на потребителите да печатат каквото и откъдето искат.“

 Прриложението, вградено в устройствата на Samsung е най-новата функционалност на Хюлет-Паркард от портфолиото за мобилен печат на компанията, включващо HP ePrint.

Работата с вграденото решение за печат се състои от три прости стъпки:

  1. избирате документ, снимка или уеб-страница;
  2. избирате принтер (чрез Wi-Fi или директно)
  3. натискате бутона за печат “Print”. 

Освен това решението предлага допълнителни и удобни опции за печат, в т.ч. брой на копията, размер на хартията, ориентация, вид на хартията, цветови режим, двустранен печат, както и статус на изпълнение на заданието.

ePrint

Наличност и поддръжка

Решението за печат е съвместимо с близо 200 модела от сериите мастиленоструйни и лазерни принтери HP Inkjet и HP LaserJet. Включва HP Deskjet, HP ENVY, HP Photosmart, HP Officejet, HP Officejet Pro, HP LaserJet Pro, HP Colour LaserJet Pro, HP LaserJet Enterprise и HP Colour LaserJet Enterprise.

 Вграденият бутон за печат ще се предлага в много приложения на мобилните устройства на Samsung, в т.ч.: Email Client, Android Browser, Photo Gallery, Contacts, S Note и Polaris Office.

За Хюлет-Паркард

Хюлет-Паркард създава нови възможности, позволяващи на технологията да има значително влияние върху хората, бизнеса, държавните органи и обществото. Най-голямата технологична компания в света Хюлет-Паркард предлага обширно портфолио в областта на печата, персоналните компютри, софтуера, услугите и ИТ инфраструктурите за решаване на проблемите на потребителите. Повече информация за HP (NYSE: HPQ) е достъпна на: http://www.hp.com.

 

 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване