03/18/13 02:41
(http://socialevo.net/)

Боряна Петрова: следвайте мечтата си и полагайте усилия тя да се сбъдне

Боряна Петрова: следвайте мечтата си и полагайте усилия тя да се сбъдне

Боряна Петрова: следвайте мечтата си и полагайте усилия тя да се сбъдне

Продължете изречението “Аз мога – тук и сега, да…”.

в личен план: да се радвам на живота, който е кратък и не стига за толкова много неща…

в професионален план: да науча всеки, който има желание, да работи професионално с Microsoft Office :)

 

В коя категория сте жури и кои са 3-те най-важни критерия, на които Вие ще държите?

В категория “PowerPoint презентация”. За мен 3-те най-важни неща са: първо – презентацията да комуникира, да предава послание; второ – да е издържана откъм визия, съчетание на цветове, шрифтове, графични елементи; трето – да бъдат използвани по най-подходящия начин (но не самоцелно) големите възможности, които дава самият софтуер.

 

Ако с професионалния опит, който вече имате, сега сте участник в състезанието “ Аз мога – тук и сега“, на какво бихте заложили най-много в подготовката си?

Имах възможност да разгледам презентациите от миналогодишното издание на „Аз мога – тук и сега”. Това, което ми направи впечатление, е, че повечето от участниците владеят много добре PowerPoint, но голяма част от тях не умеят да структурират добре презентациите си. Аз бих посъветвала участниците да заложат не само на изучаването на самия софтуер, но и на това как да представят по най-силния начин посланието, което презентацията трябва да предаде. Защото тя преди всичко е комуникационен инструмент. Добре е и да обърнат внимание на някои основни принципи на дизайна, защото и най-добре структурираната презентация може да не е успешна, ако е с лоша визия.

„Аз мога - тук и сега”

 

Разкажете нещо интересно за работата си, което да вдъхнови участниците във Вашата категория?

Когато започнах кариерата си като Microsoft преподавател, не съм си представяла, че след 10 години ще имам щастието да посетя централата на Microsoft, че ще видя самата „лаборатория”, където се създава Microsoft Office, че ще бъда MVP и че ще се познавам с най-добрите Excel специалисти в света. Тази моя мечта се сбъдна и за мен това е истинско вдъхновение и мотивация да се развивам като професионалист. Всеки може да постигне нещо подобно, ако следва мечтата си и полага усилията, които са необходими, разбира се.

 

А Вас какво Ви вдъхновява тук и сега?

Обикновените човешки неща – пролетта, кокичетата, пътешествията… а също така и когато виждам срещу себе си ентусиазирани млади хора с желание да се развиват в сферата, която обичат.

 

Визитка: Боряна Петрова

Боряна ПетроваБоряна Петрова е магистър по Информационни технологии и сертифициран Microsoft тренер със сериозен опит в областта на продуктите на Microsoft. Тя е преподавател с над 10-годишна кариера като IT инструктор и консултант. Собственик е на компанията ITraining (Ай Трейнинг ЕООД), която специаизира в сферата на професионални консултации, обучение и тренинг в сферата на информационните технологии и уеб маркетинга. Боряна Петрова e удостоена с най-престижната награда на Microsoft – Most Valuable Professional. Основателката на ITraining е единственият специалист в България с MVP award в сферата на Microsoft Excel.

Била е консултант и инструктор в Ню Хърайзънс България – един от водещите IT обучителни и сертификационни центрове в страната, част от световната верига New Horizons Computer Learning Centers, основана през 1982 г. в САЩ.

През 2010 г. е сред ТОП 20 най-добри Microsoft Office инструктори според световната компания за business evaluation and measurement – Knowledge Advisors, с която работят големи компании като Microsoft, New Horizons и мн. др.

Работила е по проекти на Националния педагогически център за подобряване квалификацията на учителите в българското образование. Има познания и в сферата на уеб дизайн, проджект мениджмънт, управление на бизнес процеси и работа с база данни.

Създател и администратор е на потребителската група Microsoft Office Bulgaria към Microsoft България.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване