03/18/13 16:25
(http://ivo.bg/)

От Русия се задава нова Велика октомврийска революция (ВОР)

Случайно или (по-скоро) не, но България проспа твърде интересния факт, че преди полови година Путин се скара на мастодонта Газпром, че е „проспал” шистовата революция. Именно така се изрази той без никаква ирония: „шистовата революция”.
На заседанието на руската държавна комисията на горивно-енергийния комплекс на 23 октомври 2012 г. Владимир Путин е поръчал на “Газпром” да анализира пазара и да докладва за принципите на експортната политика. Руски сайтове го цитираха да мъмри концерна с думите :”Политиците, експертите, бизнесът заговориха за настоящата шистова революция”…
Какво конкретно като дела и мерки е последвало засега не знаем, но Михаил Корчемкин съобщава интересна подробност в сайта East European Gas Analysis. Специалистът е установил, че тихомълком от сайта на Газпром е свалено интервю на шефа на Газпром Алексей Милер за германския Зюддойче цайтунг от юни 2011 г., в което той се подиграва, че добивът на шистов газ бил нещо като „холивудски филм”. С което много напомня на подигравките, изречени от руската делегация, придружаваща Путин в София през януари 2008 г., когато триумфиращите руски енергетици се превиваха от смях, че нямало да има такава „опера”, като петролопровода „Набуко”.
Да припомня защо е разтревожен Путин.
Според руския в.”Ведомости”, газовият бум в САЩ вече се е отразил на руските позиции: потреблението на газ в Европа намаля с 9,9% за 2011 г. В същото време за една година износът на природен газ от САЩ се е увеличил с 38% .
А сега да се върнем в нашата проруска губерния, в която бяха организирани „спонтанни” демонстрации срещу несъществуващия добив на непроучени находища на хипотетичния шистов газ, който обаче поне на теория би застрашил в далечно бъдеще руския монополист Газпром, вилнеещ на българския пазар без конкуренция. Слез един напън на добре смазана ( досещате са как) машина от едновременни демонстрации в 16 български града, свикани на 14 януари 2012 г., премиерът Борисов светкавично реагира и на 16-ти нареди на своето парламентарно мнозинство да вкара за гласуване мораториум върху проучването за опасния за Газпром ( и недоказано опасен все пак за България) шистов газ. Само след два дни България осъмна като първата държава в света, която си и забранила да знае, дали изобщо разполага с възможен ресурс да води независима енергийна политика- пък дори и без да го разработва, нопоне да знае, че го има и така да се яви срещу Газпром с друго самочувствие на масата за преговори, а не да лази под нея..
След онази януарска „ антишистова революция”, както гордо я наричат онези с мегафоните от съветофилската пета колона, дойде и февруарската революция от 2013 г. Тя вече имаше своя успешен прототип с миризма на руски газ и рубли. Сценарият се повтори в разширен вариант- този път бяха яхнати не екологичните страхове ( също толкова законни и автентични, както и яростта от високите сметки за ток) на народните маси, а гневът им от управлението на Борисов, който на бърза ръка опразни терена за избори.
На тях в Кремъл очакват да победят открито проруските БСП и Атака, за да продължи колониалната им политика. Сидеров ще продължават крещи от телевизии и улични трибуни за „колониални схеми” на капитализма, заробващи България, докато зад този параван ще си тече „течната дружба” в желаната от руските колонизатори, която е истинската,реално действаща от 68 години колониална съветско-руска истинска колониална схема.
Очаквайте обаче всякакви циркове. Защото, както намирисва откъм столицата на нашата енергийна колонизаторка, като нищо може да дойде заповед по гарнизона да се козирува на добива на шистов газ. И тогава ще видим същите комсомолци,чегеваристи и атакисти да маршируват със старите лозунги, от които вече е изтрита думата „анти”. Защото ще се борят вече за прослава на Великата октомврийска революция ( ВОР) в областта на фракинга- нали през октомври Путин е прозрял и е посочил бъдещето!

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване