03/19/13 07:26
(http://ivo.bg/)

ГЕРБ държи медийния кокал, но и той ще им приседне

Изпеченият лъжец Бареков снизходил да ме спомене от поверения му екран като „новоизпечен критик” на ТВ 7 с внушението, че едва ли не съм го молил за работа…

В ерата на интернет, когато в блога ми има архив, а с едно изписване на ключови думи може да се провери колко съм „новоизпечен критик” на изпечения лъжец Бареков, първата му лъжа в изречението не се нуждае от коментар.

За втората обаче ще припомня истината, че същият Бареков, с когото не разговарям от близо 7 години заради подлизурската му роля да защитава от екрана на Би Ти Ви президента Първанов от мен, загубилия работата си заради същия Първанов, действително се опита да ме подкупва с незнайно каква оферта. Секретарката му два пъти ми определяше среща, която обаче така и не състоя, защото в крайна сметка така и не отидох, макар да ми беше интересно да науча ценоразписа на този търговец. Идеята на Бареков всъщност е била да ме унижи пред подчинените си. Обявил на всеослушание пред тях, че съм на телефона ( говорейки със секретарката му), но ще трябва чакам, защото „Иво Инджев има нужда”.

Наскоро Бареков застана и зад втори подобен опит.Съдейки по себе си, той явно се надява, че всеки може да бъде купен. За целта ме „пробва” чрез продуцент на шоуто „Къртицата” дали не бих се съгласил да участвам срещу (незнайно колко ) голяма сума пари. Нищо чудно да е слушал разговора на своя посредник, но и да не е бил пряк свидетел, се надявам Иван Христов да му е предал думите ми, че в телевизия, в която се намира Бареков, няма как да отида при никакви обстоятелства. Иван Христов заяви, че Бареков не знаел за офертата, но някой може ли да повярва, че тя изобщо може да бъде правена през главата на директора, който отдавна е разпоредил моя милост да не се появява по ТВ7?

Знам, че мнозина читатели, свидетели на „староизпечените ми” статии (предстои много от тях до няколко седмици да се появят в новата ми книга „Премиер на РъБъ” със съответната датировка), в които засягам тази емблема на корумпираната българска журналистика, ще ми препоръчат отново да не се занимавам с толкова ниско паднал човек. Когато обаче такъв „велик” директор на телевизия се занимава с толкова незначителния журналист Иво Инджев и отчаяно го замеря с височайшите си лъжи, явлението си заслужава коментара, точно защото случаят илюстрира отчаянието на скъпо платения медиен слугинаж.

Впрочем, чисто политически казано, е странно всеобщото учудване как така ГЕРБ запазвали относително високо доверие за изборите, при положение, че така позорно загубиха властта. Какво толкова има за чудене? Ученикът на Тодор Живков действа точно като БКП след провала на комунизма, само че сам избяга от властта, за да си запази шансовете да се завърне. Именно това се случи през лятото на 1990-та година, когато БСП спечели парламентарните избори.

Само че да напомням ли, че след това, месеци по-късно, изборният триумф на преименуваната партия се превърна в ново позорно бягство?

За ГЕРБ всякакви други отстъпления са възможни с тактическа цел, но не и от медийния кокал. Както виждате, в българските медии практически отсъства критичен анализ на управлението на ГЕРБ и това е достатъчно ясно доказателство за непоколебимите позиции на партията в медиите. А и в днешното си предаване от Видин Бареков се изпусна с една реплика, от която стана ясно, че се радва да чуе похвала за Дянков и за ГЕРБ- явно не можа да се сдържи, въпреки инструкциите да се прави на критик на гербаджийската власт.

От близки до банкерското попечителство на ТВ7 стана ясно, че в паниката около апогея на протестите, хората с милионите, наливани в тази телевизия, действително са решили да уволнят рупора на гербаджийската пропаганда Николай Бареков, който висял оклюмал пред затворените врати на съвещаващите се за неговата съдба. Каквото точно е станало, че да го „пощадят”, не ми е известно. Но е известно, че трудно ще намерят по гъвкав защитник на всичко, което му наредят, от този дресиран борец за медийния кокал. Поне до изборите.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване