03/20/13 12:44
(http://www.azcheta.com/)

Зюлфю Ливанели идва у нас с нова книга

event-serenadaЕдин от най-обичаните и най-популярни турски интелектуалци Зюлфю Ливанели ще бъде в България, за да представи новата си книга "Серенада". Той е познат на българските читатели с най-награждавания си роман "Щастие", радващ се на огромен интерес и неколкократно преиздаван.

Премиерата на "Серенада" ще бъде на 21 март, четвъртък, от 18 ч. в Зала 7 на Националния дворец на културата. Освен от автора си, книгата ще бъде представена от критика Георги Ангелов и преводачката Силвия Димитрова.

Зюлфю Ливанели е роден през 1946 г. в град Ългън, Източна Турция. След преврата от 1971 г. е принуден да емигрира и живее в Швеция, Франция и Гърция. След завръщането си в Турция в средата на 80-те бързо става една от най-влиятелните личности в културния и политическия живот на страната, наричан "турският Боб Дилън".

Освен като писател, Ливанели е и известен композитор с над триста песни, многократно награждаван филмов режисьор, политик и журналист. От 1996 година е Посланик на добра воля на ЮНЕСКО.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване