03/25/13 07:07
(http://vasvalch.com/)

Twitter-война: KitKat срещу Oreo

Преглеждайки различни сайтове през уикенда, вече се бях зачудила за какво да пиша тази седмица, докато вчера не видях една от най-добрите рекламни войни, които съм виждала. Можем да благодарим на @KITKAT и @Oreo за това, че ни забавляват, както и за това, че карат феновете си да се чувстват специални.

Свикнали сме да говорим за рекламни войни от типа на сагата между Coca-Cola и Pepsi или Mercedes срещу BMW – там марките се борят с помощта на все по-мащабни инвестиции и доста грандомански послания. За сметка на това, този пример показва, че битката може да се води с малки жестове и по адски забавен начин.

Всичко започва с туит на фен – очевидно, Laura е шокохолик:

 

Дилемата й не остава незабелязана от Kit Kat – когато фен те споменава в Twitter, това може да е началото на един доста забавен диалог. Марката се забавя 2 дни с отговора си, но идеята е повече от чудесна – Kit Kat хвърля ръкавицата и кани Oreo на двубой за сърцето на Laura:

 

Тук решението за контакт е повече от добро – поднесено по забавен начин, в стила на Kit Kat. Независимо от ответната реакция, марката показва желанието си да се хареса на феновете и засвидетелства колко важен за тях е всеки един фен. Всички очакват с интерес отговора на Oreo, който не закъснява:

 

Тук марката отново доказва, че обича забавното и е готова да се бие с Kit Kat на #haveabreak територия. Решението е неконвенционално, с което Oreo печели изненадата на феновете и техните усмивки. Партията на морски шах е приключена с победа и за двете страни – Kit Kat печелят точки за инициативата, а Oreo – за забавния отговор. С малка битка за всеки фен може да се спечели голямата бранд-война.

Постът Twitter-война: KitKat срещу Oreo е публикуван в Васи ли?!. Ако искате да получавате повече съдържание от блога, абонирайте се за нюзлетъра.

Публикувана на 03/25/13 07:07 http://feedproxy.google.com/~r/vasvalch/feed/~3/wJ2wL4iPpv4/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване